ZANIMLJIVO DRUŠTVO

Pogledajte zašto su se na jednom mjestu našli Zlatko Dalić, Ante Gotovina, Marijana Petir, Ljubo Ćesić Rojs...

Na predstavljanje zbornika radova o biskupu Vladi Košiću došli Gotovina, Dalić, Petir, Rojs...

Ante Gotovina, Zlatko Dalić, biskup Vlado Košić

 Sisačka Biskupija

Zbornik radova "Caritas omnia sperat" predstavljen je u ponedjeljak u dvorani "Juran i Sofija" u Velikom Kaptolu u Sisku, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije, a prenijela Informativna katolička agencija.

Zbornik koji je objavljen povodom 25. obljetnice biskupstva i 65. obljetnice života sisačkog biskupa Vlade Košića predstavili su rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić i urednica zbornika izv. prof. dr. sc. Nedjeljka s. Valerija Kovač.

U zborniku se nalaze radovi koji se bave različitim vidovima života biskupske službe Vlade Košića te prilozi o temama iz područja biskupova zanimanja i djelovanja. Zbornik "Caritas omnia sperat" (hrv. ljubav svemu se nada) broji ukupno 51 tekst.

Urednica zbornika s. Valerija Kovač rekla je da 25. obljetnica biskupstva i 65. obljetnica života Vlade Košića nisu samo njegove osobne obljetnice, nego da se tiču i ljudi i vjernika iz mjesta u kojima je živio i djelovao, piše IKA.

image

Izv. prof. dr. sc. Nedjeljka s. Valerija Kovač

Sisačka Biskupija

"Zato ovaj zbornik ima svoje opravdanje, svoju vrijednost i svoj smisao, koliko god se sam slavljenik, naš biskup Vlado, tome bio protivio. Zbornik smo naslovili latinskom varijantom biskupova gesla ‘Caritas omnia sperat‘ jer nam se čini da najbolje obuhvaća sav njegov sadržaj i osobu kojoj je posvećen", rekla je urednica.

Na predstavljanje zbornika došle su brojne osobe iz crkvenog i javnog života. Među nazočnima našli su se tako i umirovljeni general te poduzetnik Ante Gotovina, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, nezavisna saborska zastupnica Marijana Petir, gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić te umirovljeni general i bivši saborski zastupnik Ljubo Ćesić Rojs.

image

Biskup Vlado Košić

Sisačka Biskupija
image

Željka Josić (prva slijeva), Magdalena Komes (druga slijeva), Marijana Petir (treća slijeva)

Sisačka Biskupija/
image

Ljubo Ćesić Rojs (drugi slijeva)

Sisačka Biskupija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:52