ZASTUPNICA NA UDARU

Pogledajte zbog koje izjave DORH tuži Katarinu Peović: ‘Odvjetnici mi nude da me brane besplatno‘

Zašto tužiteljstvo nije prijavilo Plenkovića, on objavljuje slične sadržaje, pita zastupnica RF-a

Katarina Peović

 Damjan Tadic/Cropix

"Jutros na biračkom mjestu na Črnomercu. Sve vas pozivam da sudjelujete na izborima i svojim glasom odredite smjer i budućnost Hrvatske!", napisano je u Facebook objavi jednog hrvatskog političara.

"Danas sam bila na biralištu. Pozivam sve obespravljene da osim ulica iskoriste sva ostala raspoloživa sredstva, pa i alate tzv. kapitalističke demokracije, u borbi za radnu većinu", napisala je na svom Facebook profilu druga političarka, Katarina Peović, parlamentarna zastupnica Radničke fronte i zaradila kaznenu prijavu DORH-a.

Nju je prijavilo Državno izborno povjerenstvo jer je na dan izbora za Europarlament pozvala građane da izađu na izbore. Motivirala je sve obespravljene. Katarini Peović prijeti kazna od 3984 eura koju bi joj mogao izreći Općinski sud u Zagrebu na kojem je za 3. travnja u 11 sati zakazano ročište.

"Javili su se neki odvjetnici i ponudili mi da me zastupaju bez naknade, pro bono, a ja ću se svakako konzultirati s nekim od odvjetnika prije ročišta, iako ću se možda samostalno braniti", kazala nam je jučer Peović.

"Mene su odlučili goniti po prijavi istog DIP-a čiji je tadašnji predsjednik Đuro Sessa u intervjuu rekao da je predizborna šutnja relikt i da bi trebalo odustati od te prakse", komentirala je zastupnica Radničke fronte i dodala da joj se čini kako je iza svega nastojanje da je se ušutka, a ne borba za poštivanje predizborne šutnje na dan izbora.

"Zašto nisu prijavili Andreja Plenkovića, on objavljuje slične sadržaje", kazala nam je Peović, a mi smo u nekoliko klikova pronašli objavu s početka teksta od 5. srpnja 2020. na dan parlamentarnih izbora u Hrvatskoj.

Objavi na svom profesionalnom političkom profilu Andrej Plenković je priložio i fotografiju na kojoj ubacuje listić u glasačku kutiju.

To, istina, ne dokazuje da je Peović nevina ili kriva u slučaju nepoštivanja izborne šutnje, ali govori da DORH selektivno prati Facebook ili da selektivno podiže prijave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:01