KORONA U HRVATSKOJ

Pogoršanje: Diljem zemlje više od 70 novozaraženih, u Osijeku preminula jedna osoba

Tijekom dana županijski stožeri civilne zaštite objavljuju podatke o epidemiji koronavirusa
Ilustracija, testiranje na koronavirus
 Sasa Buric/Cropix

Tijekom jutra županijski stožeri civilne zaštite objavljuju podatke o epidemiji koronavirusa na području njihovih županija. Ispod možete pratiti najnovija izvješća.

Stožer civilne zaštite RH održat će pak danas u 14 sati konferenciju za novinare, najavljeno je jutros.


Splitsko-dalmatinska županija - 26

Grad Zagreb - 16 novih slučajeva

Vukovarsko-srijemska županija - 8

Istarska županija - 7

Zagrebačka županija - 5

Osječko-baranjska županija - 4, jedna osoba preminula

Brodsko-posavska županija - 3

Krapinsko-zagorska županija - 2

Primorsko-goranska županija - 1

Varaždinska županija - 1

Bjelovarsko-bilogorska županija - 0

Virovitičko-podravska županija - 0

Ličko-senjska županija - 0

Šibensko-kninska županija - 0

Sisačko-moslavačka županija - 0


Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba od COVID-a 19. Broj trenutno aktivno zaraženih od korona virusa je i nadalje petnaest, a u samoizolaciji su 23 osobe, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

U posljednja 24 sata, uzeti su uzorci od 39 osoba, rezultati su im bili – negativni. Broj testiranih, na području VPŽ, od početka epidemije je 2.099.

Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 28 osoba je zaraženo korona virusom. Od toga, petnaest ih je trenutno aktivno, dvanaestero se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.

Primorsko-goranska županija

Na području Primorsko-goranske županije danas je jedna novozaražena osoba koronavirusom i pet izliječenih prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

U županiji je 20 aktivnih slučajeva i 130 izliječenih. Ukupno do sada evidentirano je 152 slučaja oboljenja od Covida-19, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite.

Ličko-senjska županija

Dvadeset prvi dan zaredom nema novooboljelih osoba od Covida-19 s područja Ličko-senjske županije. Ukupno je oboljelo 30 osoba od Covida-19 od čega je 29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 h testirane su 3 osobe

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 20 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije "COVID 19" kojom prilikom je u dva slučaja utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera, priopćio je županijski stožer civilne zaštite, piše N1.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 8 novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 2 iz Vinkovaca, 2 iz Cerne, 1 iz Novih Jankovaca, 1 iz Antina, 1 iz Komletinaca i 1 iz Cerne/strani državljanin).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 376, od kojih je 171 osoba izliječena, a 3 osobe su preminule.

Trenutno je u županiji 11 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 139 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5285.

U samoizolaciji na području županije je 588 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 zdravstvenih radnika (5 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 48 radnika (8 liječnika, 13 medicinskih sestara/tehničara, 21 drugi zdravstveni radnika i 6 nezdravstvenih radnika).

Brodsko-posavska županija

Nakon pet dana bez novozaraženih osoba, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 157, a 17 je aktivnih slučajeva.

Hospitalizirane su dvije osobe, jedna manje u odnosu na prethodni dan. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području te županije 73 osobe, 23 manje u odnosu na prethodni dan.

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije još jednom poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) za sprječavanje zaraze bolešću Covid-19.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, poručeno je.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 290 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su sedam pozitivnih, izvijestili su danas iz Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Tri osobe su iz samoizolacije.

Kod 3 osobe radi se o uvezenom slučaju. Za jednu osobu u tijeku je epidemiološka obrada.

U mjerama samoizolacije nalazi se 289 osoba.Svi uzorci jučer uzeti iz Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula, su negativni.

Grad Zagreb

U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata ukupno je 16 novozaraženih. Ukupno su testirane 444 osobe, a aktivno je 170 slučajeva, rečeno je na konferenciji za novinare, javlja N1.

Osječko-baranjska županija

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je 218 uzoraka, od kojih su četiri bila pozitivna. Tri su osobe s područja Ispostave Osijek, a jedna s područja Ispostave Beli Manastir.

Jedna je osoba preminula.

Varaždinska županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji registriran je jedan novi slučaj COVID-19 oboljelog, a koji je importirani iz Austrije.

Riječ je o mlađoj muškoj osobi s blagom kliničkom slikom i liječi se kod kuće.

S obzirom da se i jedna dodatna osoba oporavila, broj trenutno aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji ostaje sedam. Dvije osobe se nalaze na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, a njih petero je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa tako je ovo je 61. evidentirani slučaj zaraze, a 12 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Samo u posljednja 24 sata testirano je 124 uzoraka, a od početka epidemije ukupno 6.315. Ukupan broj osoba pod mjerom samoizolacije je 27 od čega 24 kontakti zaraženih osoba.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko - zagorske županije u protekla 24 sata evidentirane su 2 novozaražene osoba (Zagorska Sela i Radoboj), a ozdravile su 2 osobe (Zagorska Sela i Krapinske Toplice). Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko - zagorske županije je 14. U samoizolaciji se nalazi 28 osoba, priopćili su iz županijskog stožera civilne zaštite.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U protekla 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji testirano je 20 osoba i svi nalazi su negativni, a stigli su nalazi i za 19 osoba koje su testirane u ponedjeljak, također negativni.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno je 14 oboljelih od koronavirusa, jer jedna osoba se oporavila i skinuta je s evidencije oboljelih.

Trenutno se u samoizolaciji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nalazi 114 osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 425 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 26 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 6 osoba, iz Sinja 10 osoba, iz Imotskog 2 osobe, iz Omiša 2 osobe, iz Solina 1 osoba, iz Trilja 1 osoba, iz Otoka 2 osobe i iz Muća 2 osobe, prenosi Slobodna Dalmacija.

Uz 26 novooboljelih pozitivna je i jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije testirana u SDŽ.

Od 26 novooboljelih osoba njih 19 su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostalih 7 osoba epidemiološki obrađuje.
582 osobe nalaze se u samoizolaciji.

14 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split, a od toga se 2 osobe nalaze na respiratoru.

Šibensko-kninska županija

U Šibensko-kninskoj županiji u protekla 24 sata nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Zagrebačka županija

Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije objavio je da su na području Zagrebačke županije do srijede, 29.07.2020. do 11:00 sati evidentirane su 244 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o pet osoba više, a dvije su osobe izliječene.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 48 slučajeva.

Do sada je ukupno izliječeno 185 osoba, a 11 ih je preminulo, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Sisačko-moslavačka županija

Na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19, poručili su iz županijskog stožera civilne zaštite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 06:15