POSIPANJE PEPELOM

'POGRIJEŠIO SAM, JAKO MI JE ŽAO, ISPRIČAVAM SE' Ovo je tenkist koji je pregazio nasad begonija u centru Vodica u kojem je vidio 'agresorku petokraku'

U krugu: Radoslav Juričev Sudac
 Petar Grgurev/INFOVODICE, Ante Talijaš

- Pogriješio sam i jako mi je žao. Reagirao sam nepromišljeno i emotivno, Nisam se vodio pameću nego srcem. Upućujem ispriku građanima Vodica što sam ovim činom osim napravljene materijalne štete, narušio ugled grada, a posebne riječi isprike upućujem i Komunalnoj tvrtki 'Leć'. Danas sam posjetio u njegovom uredu direktora 'Leća' Stanka Birina i osobno mu se ispričao - kazao nam je u ponedjeljak Radoslav Juričev Sudac, legendarni tenkist 113. brigade i umirovljeni časnik HV-a.

On je, naime, prošle srijede navečer svojim kamionetom pregazio i uništio nasade cvijeća zasađene u parkiću u središtu Vodica, nasuprot zgrade 'stare općine'.

Na tom mjestu prije je stajao cvijećem oblikovan hrvatski grb, a nakon rekonstrukcije parkića novom sadnjom oblikovan je turistički cvijet koji se inače nalazi u logu Turističke zajednice grada Vodica. No, nekolicinu vodičkih dragovoljaca Domovinskog rata taj cvijet je podsjećao na zvijezdu petokraku, pa je došlo do njihova spontanog okupljanja kod parkića.

Nakon toga je Juričev Sudac svojim kamionetom tijekom večeri prešao preko cvijeća i nasada.

- Zahvalio bih se čelnicima Komunalnog poduzećua 'Leć' što protiv mene nisu podnijeli kaznenu prijavu zbog oštećenja gradske imovine. Policija je, pak, po službenoj dužnosti protiv mene podnijela prijavu sucu za prekršaje te sam odmah platio novčanu kaznu u iznosu od 750 kuna, kazao nam je Juričev Sudac.

Inače, tijekom okupljanja vodičkih branitelja, a prije gaženja cvijeća, Juričev Sudac je rekao kako je u ovom parkiću prije stajao hrvatski grb, a sada se sve domoljube i branitelje Vodica provocira 'mrskom zvijezdom petokrakom, simbolom agresorske vojske protiv koje su se borili i ginuli hrvatski branitelji'.

- Petokraka je postavljena tek dvadesetak metara od spomenika 16-orice poginulih vodičkih branitelja, ogorčeno je kazao te srijede navečer Juričev Sudac.

Jedan od čelnika vodičke braniteljske udruge UHBDDR-a i vijećnik nezavisne liste 'Našeg mista' u Gradskom vijeću Vodica Danijel Lasan smatra da u ovom slučaju nije bilo nikakve zle namjere od strane Komunalnog poduzeća 'Leć'.

- Premda se radilo o cvijetu iz turističkog loga, gledajući iz nekih kutova taj cvijet odista je izgledao poput zvijezde petokrake. Branitelji su u ovom slučaju impulzivno reagirali, ali su se i smirili. Stav naše braniteljske udruge je da se parkić vrati u prijašnje stanje, odnosno da se cvijećem ponovno oblikuje hrvatski grb. Pošto je ta površina rekonstrukcijom smanjenja, neka bude manji, ali neka stoji naš hrvatski grb, kazao je Lasan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:28