REAGIRAO GRADONAČELNIK

Pojeftinjuje parking u Varaždinu: ‘Koncesionar je htio zaokružiti na višu decimalu, ali popustio je‘

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj odlučio je uskratiti suglasnost austrijskom koncesionaru da novu cijenu zaokruži na veću decimalu

Naplata parkinga u Varaždinu/Arhivska fotografija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix/Cropix

Grad Varaždin pojeftinjuje cijenu parkinga za 10 posto. U vrijeme masovnog povećanja cijena nakon prelaska na euro, varaždinski je gradonačelnik Neven Bosilj odlučio uskratiti suglasnost koncesionaru da novu cijenu zaokruži na veću decimalu, iako bi u ovom slučaju time slijedili naputak Ministarstva.

- Konkretno, parkiranje je koštalo 0,66 eura pa bi prema naputku to bilo zaokruženo na višu decimalu, na 0,70 eura, što bi bilo povećanje cijene za pet posto ili sa 5 na 5,27 kuna. Nakon pregovora je austrijski koncesionar, Best In, pristao na zaokruživanje na niže, na 0,60 eura, što je 4,52 kune ili 10 posto manje nego dosad - kaže za Jutarnji gradonačelnik Bosilj.

Inače, u vrijeme dok su trajali pregovori, od 1.1. 2023. do današnjeg dogovora, aparati za naplatu parkiranja u Varaždinu su bili izvan funkcije pa su se Varaždinci 11 dana parkirali - besplatno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 09:16