'NIJE ZAINTERESIRAN ZA OSIJEK'

POKREĆE SE INICIJATIVA DA SE ŠUKERU ODUZME TITULA POČASNOG GRAĐANINA OSIJEKA? Posljednji potez predsjednika HNS-a uzburkao strasti na Dravi

 
Davor Šuker
 Boris Kovacev / HANZA MEDIA

Odluka HNS-a da se domaća utakmica doigravanja za odlazak na SP u Rusiji odigra u Zagrebu, opet je uzburkala vodu na Dravi kod Osijeka, iz kojeg je uoči donošenja odluke iskazan odlučan zahtjev da se Osijeku vrati ono što mu je nedavno oduzeto utakmicom protiv Finske.

Reagirao je tako i Karlo Šatvar, drugi dopredsjednik Gradskog vijeća Osijeka koji je žestoko napao odluku HNS-a nazvavši je "nastavkom licemjerne politike HNS-a".

"Zanimljivo je kako sada više ne vrijede kriteriji o terenu pogodnom za igranje u slučaju kiše već se kao kriterij uzima pitanje sigurnosti!? Kada se uzme u obzir da se utakmice igraju sredinom studenoga za očekivati je veliku vjerojatnost vlažnog i kišnog razdoblja koje može natopiti teren u Maksimiru i ponoviti ružne slike kao na utakmici protiv Kosova. No, to sada očito više nije važno. Kriteriji se prilagođavaju i mijenjaju od utakmice do utakmice, a konstanta ostaje ignorantski odnos HNS-a prema istoku Hrvatske", napisao je Šatvar, koji se i nakon izjave Davora Šukera, predsjednika HNS-a da "sada bez fige u džepu mogu potvrditi kako ćemo prvu sljedeću kvalifikacijsku utakmicu pred domaćim navijačima igrati baš u Osijeku" zapitao: "Znači li to da je do sada prema Osijeku imao figu u džepu te kako će se za tu sljedeću utakmiocu koja se obećava Osijeku zaobići kriteriji dobroga terena i sigurnosti?"

"Na žalost, po tko zna koji put predsjednik HNS-a pokazao je nezainteresiranost prema svome gradu koji ga je okitio titulom počasnog građanina, pa sve glasnije inicijative o oduzimanju ove titule dobivaju sve veći smisao", poručio je Šatvar.

On je, inače, 2008. godine kada je Šuker okićen titulom počasnog građanina, a što mu je istini za volju stiglo 10 godina prekasno, bio predsjednik Kohorte koja se žestoko protivila odluci Gradskog vijeća. Danas kaže da on osobno ne bi pokretao inicijativu za oduzimanje ove titule Šukeru, ali bi je svakako podržao. Ivan Vrkić, gradonačelnik Osijeka, pak, ističe da je ovo stav gospodina Šatvara.

"Naša koalicija nije kao Centralni komitet i u njoj svatko ima pravo izreći svoje mišljenje, što je gospodin Šatvar iskoristio. Osobno o ovom slučaju imam malo drugačije mišljenje, ali ne bih se želio izjašnjavati. Mogu samo reći da sam nesretan što oko toga imamo prijepore, jer Osijek zaslužuje biti domaćin reprezentaciji između ostaloga i jer je unazad godinu i pol dana značajno pridonio stabilizaciji hrvatskog nogometa, pa bi krovna organizacija i o tome morala voditi računa", kazao je Vrkić koji uopće nije želio komentirati potencijalnu inicijativu o oduzimanju počasne titule Šukeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:53