PROJEKT MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE

POKRENUT REGISTAR PRONAĐENIH I NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA Pogledajte je li među njima i vaš izgubljeni ljubimac ili pružite nekom četveronošcu dom za Božić

 MPS / screenshot

Otprije nekoliko dana pomoću interneta je moguće pogledati sve pronađene i napuštene životinje koje se nalaze u skloništima diljem Hrvatske.

Velika je to vijest za vlasnike pasa, mačaka i ostalih ljubimaca koji su dosad morali lijepiti plakate i nazivati skloništa kako bi pronašli svoje izgubljene životinje.

Riječ je o projektu Ministarstva poljoprivrede u koji je uključeno 35 skloništa za životinje diljem zemlje. Sam registar vrlo je pregledan i jednostavan za korištenje, a pruža niz korisnih podataka vlasnicima ljubimaca.

Svi podaci na jednom mjestu

Pretraživati se tako može po kategoriji skloništa, gdje se klikom na određeno sklonište dolazi do svih životinja koje se u njemu trenutno nalaze. Pretraga je moguća i klikom na životinje, pri čemu se otvara baza podataka svih prijavljenih životinja. Ukliko je poznato, tu se nalazi ime životinje, zatim broj mikročipa, te fotografija ljubimca.

U Ministarstvu ističu kako se objavom podataka na jednom mjestu omogućuje lakše i brže udomljavanje životinja te brži pronalazak izgubljenih ljubimaca.

Registar, koji će redovito biti osvježavan, možete pretraživati putem ovog linka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2024 07:08