BITKA S MULTIPLOM

Pokrenuta humanitarna akcija: Pomozimo nepokretnom Mariju da ode na liječenje u Frankfurt

Mario bi u Frankfurtu prošao program transplatacije matičnih stanica te 40 - dnevnu rehabilitaciju
Mario Puškarić
 Privatna arhiva

Mario Puškarić iz Zagreba već se godinama bori s multiplom sklerozom zbog koje je ostao potpuno nepokretan, a njegova obitelj zadnju je šansu za pomoć pronašla u bolnici u Frankfurtu gdje bi Mario prošao program transplatacije matičnih stanica te 40 - dnevnu rehabilitaciju koje će obitelj koštati 80.688 eura.

Puškarići su borci, ali taj novac nemaju, a nakon što su u prvoj akciji za bolesnog Maria sakupili 35 tisuća eura, preostalo je pokušati prikupiti i ostatak novca bez kojeg Mario nema velike šanse za bolje sutra.

Prenosimo pismo negove sestre Marine:

- Javljam Vam se s molbom za pomoć u akciji Pomozimo 2 koju nastavljamo, a pokrenuta je za moga brata Maria Puškarića koji boluje od multiple skleroze. Molim Vas da nas ponovno podržite i da priču i broj govornog automata 060 9002 te novi broj računa za donacije HR0224020061300018339, objavite prema vlastitim mogućnostima. Unaprijed se od srca zahvaljujemo ukoliko ste nam u mogućnosti pomoći i omogućite nam upoznati širi broj ljudi s nastojanjima da pomognemo poboljšati nesretnu i jako tešku zdravstvenu situaciju moga brata.

Mario je odrastao kao zdrav I vedar dječak. Prvi susret s dijagnozom multiple skleroze dogodio se u njegovoj 17. godini, a što je službeno potvrđeno tek tri godine kasnije. Liječenje je započeo u Vinogradskoj bolnici, zatim nastavio u bolnici na Rebru, gdje je pristupio testnom programu transplantacije matičnih stanica. Nakon liječenja ciklofosfamidom stanje mu se drastično pogoršalo te je sa samo 24 godine bio osuđen na krevet. U naredne tri godine nije primo nikakvo liječenje. Sve navedeno rezultiralo je daljnjim pogoršanjem bolesti te je od navršene 28. godine do danas u potpunosti ovisan o brizi majke. Radi Mariovog lošeg općeg stanja, te njegovog slabog imuniteta naši liječnici se ustručavaju dati mu lijek Ili terapiju te se njegovo stanje dodatno pogoršava.

Tko poznaje Maria zna da je on nevjerojatan. I godinama nakon dijagnoze te potpuno nepokretan i ovisan o tuđoj pomoći on se i dalje smije te širi radost i ohrabruje nas.

Iscrpivši sve nama dostupne mogućnosti našeg zdravstvenog sustava, došli smo do bolnice u Frankfurtu koja nudi Mariov povratak u zdraviji i aktivniji život, program transplantacije matičnih stanica, te program rehabilitacije koji traje 40 dana a sveukupni trošak je 80.688 eura.

Uz vašu pomoć u prvoj akciji skupljeno je 35 000 eura malo manje od polovice potrebnog iznosa. Molimo Vas i ovoga puta da nam izađete u susret te svojim doprinosom pomognete u ovom prvenstveno ljudskom pokušaju i nastojanjima da pomognemo koliko možemo!

Podaci za uplatu: Udruga za promicanje nenasilja u društvu T.E.A.M.

Broj računa: HR0224020061300018339

Za uplate iz inozemstva: SWIFT: ESBCHR22
ERSTE AND STEIERMAERKISCHE BANK D.D

Opis plaćanja: prikupljanje financijskih sredstava za Maria Puškarića

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:45