BRANKO ŠESTAN

Pokrenuta istraga protiv kontroverznog šefa Klinike u Lovranu: ‘Smjestio je suprugu i oštetio ustanovu za 808.200 kn‘

Svojedobno su zaposlenici Klinike angažirali i privatnog detektiva koji je trebao dokazati da Šestan za radnog vremena šeće svog psa

Branko Šestan, ravnatelj Klinike za ortopediju Lovran

 Tea Cimas/Cropix/Cropix

Zbog sumnje da je za 808.200 kuna oštetio zdravstvenu ustanovu na području Primorsko- goranske županije, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci pokrenulo je istragu protiv 61-godišnjaka kojeg sumnjiče da je u periodu od 2016. do 2020. godine, kao ravnatelj, jednom članu obitelji omogućio liječenje za koje ustanovi nije podmirio kompletan trošak.

Kako doznaje Jutarnji list, riječ je o Branku Šestanu, ravnatelju Klinike za ortopediju Lovran, kojeg odvjetništvo sumnjiči da je "stavio osobni interes ispred javnog interesa za transparentnim i ekonomičnim korištenjem resursa ustanove i financijskog interesa ustanove te omogućio za člana svoje obitelji liječenje u toj ustanovi, i to po cijeni apartmanskog smještaja, izvan ugovora ustanove s HZZO-om te bez osigurane periodične naplate".

Slučaj se, doznaje Jutarnji list, odnosi na njegovu suprugu koja je u Klinici Lovran doista bila u apartmanskom smještaju, a što je Jutarnjem listu 2019. godine potvrdio sam Šestan nakon što smo mu se obratili s nekoliko pitanja.

Naime, Jutarnji list tada je bio dobio informaciju kako su pojedini zaposlenici Klinike angažirali privatnog detektiva koji je slijedio Šestana u pokušaju da dokaže kako u radno vrijeme Lovranom šeće psa, a do redakcije su pristizale i informacije o tome kako je Šestan u Kliniku smjestio i teško bolesno suprugu, kao i da se ona tamo liječi na trošak HZZO-a.

Tom prilikom Šestan je Jutarnjem potvrdio da je njegova supruga doista smještena u Klinici, ali je također kazao kako osobno podmiruje trošak njenog boravka u apartmanskom smještaju, po cijeni od 475 kuna na dan, za što je elektroničkom poštom dostavio čak i nekoliko akontacija za 2016., 2018. i 2019. godinu iz kojih je bilo vidljivo kao je akontacija za hotelski trošak, postupak te materijale i lijekove mjesečno stajala 13.950 kuna.

Županijsko državno odvjetništvo sada tvrdi kako je Šestan narušio ugled ustanove te da je "unatoč plaćenom iznosu od 606.105,00 kuna ustanova oštećena zbog zakašnjele i nepotpune naplate te se okrivljeni 61-godišnjak, osnovano se sumnja, okoristio na štetu ustanove za iznos od 808.200,00 kuna na ime razlike u cijeni pružene i naplaćene usluge".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:02