DRAMA U DUBROVNIKU

Pokrenuta istraga zbog velikog propusta u vrtiću, dijete (1,5) samo otišlo iz vrtića, spasio ga prolaznik!

Odgojiteljicama je izrečena disciplinska mjera, a u vrtiću će se ponoviti radionice o preveniranju i postupanju u kriznim situacijama

Ilustrativna fotografija

 Gilad Malenky/Alamy/Alamy/Profimedia/Gilad Malenky/alamy/alamy/profimedia

Dijete u dobi od godinu i pol dana u utorak se, nepažnjom odgojiteljica, udaljilo od skupine i izašlo iz vrtića Čiopa u Solitudu, no srećom, u tom trenutku naišao je jedan roditelj koji je mališana vratio u vrtić, objavio je portal Dubrovnik Insider.

- Događaj koji navodite dogodio se u Dječjem vrtiću Čiopa. Prema informacijama koje smo dobili od odgojiteljica, prilikom izlaska djece iz odgojne skupine i prelaska u dvoranu, dijete je izašlo kroz vrata koja su nepažnjom ostala otvorena - rekla je za spomenuti portal ravnateljica vrtića, Franica Lasić.

Roditelj koji se zatekao ispred vrtića pozvao je odgojiteljicu koja je preuzela dijete ispred ulaznih vrata. O događaju su obaviješteni stručni suradnici, ravnateljica i roditelji.

Nakon saznanja o izlasku djeteta ispred dječjeg vrtića Čiopa, stručni suradnici i ravnateljica sazvali su hitan sastanak sa svim odgojiteljima, koji su u trenutku događaja bili na smjeni. Ispitane su sve okolnosti i primijenjen je Protokol postupanja u kriznim situacijama.

S obzirom na to da se dogodio vrlo ozbiljan propust vezan za sigurnost djece, preispitani su svi koraci djelovanja u ovoj kriznoj situaciji i provode se dodatne sigurnosne mjere na ulaznim vratima vrtića te će se ponoviti radionice za odgojitelje o preveniranju i postupanju u kriznim situacijama. Zbog ovog propusta tijekom odgojno obrazovnog rada, odgojiteljicama je izrečena disciplinska mjera sukladno članku 120. Pravilnika o radu Dječjih vrtića Dubrovnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:24