ANTE MRVICA

Pokrenuta peticija da se podigne spomenik dobrom duhu splitske luke: ‘Ovi čovik je to zaslužio‘

Za Jadroliniju je Mrvica radio 27 godina, a 2018. mu je uručena nagrada kao priznanje za njegovu ukupnu karijeru
Ante Mrvica
 Paun Paunovic/Cropix

Portal Pomorac.net pokrenuo je u srijedu potpisivanje peticije za podizanje spomenika u splitskoj Gradskoj luci njezinu "dobrom duhu" Anti Mrvici, koji je umro prije deset dana.

Portal Pomorac.net ističe da je na to potaknut crtežom i idejom koju je na svojoj Facebook stranici objavio splitski umjetnik Neno Mikulić.

Taj je umjetnik uz crtež na kojem je predstavio Antu Mrvicu napisao: "Ovi čovik je zaslužio spomenik u trajektnoj luci."

"Podizanjem spomenika obilježilo bi se sjećanje na gospodina Antu i odala počast 'dobrom duhu splitske trajektne luke', kao i svim 'malim velikim ljudima', a ovaj šibenski bodul je uistinu to i bio", navodi portal Pomorac.net i podsjeća kako je Ante Mrvica bio hrvatski pomorac, sveučilišni profesor te koordinator Jadrolinije za plovno područje Splita i Dubrovnika.

Umirovljen je krajem kolovoza 2017. godine. Za Jadroliniju je radio 27 godina te je bio proglašen komunikatorom godine – 2018. mu je uručena nagrada kao priznanje za njegovu ukupnu karijeru.

Za svoj rad dobio je mnoga priznanja, a Splitsko-dalmatinska županija mu je 2019. godine dodijelila nagradu za životno djelo.

"Njegova veličina i karizma bila je nevjerojatna", ističe portal Pomorac.net.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2022 23:58