BIVŠI MENADŽER

‘Pokupec je od mene tražila da lažno svjedočim kako sam Severini nosio opijate. Sve sam rekao policiji‘

‘Nije istina da bih ja Softiću nudila ‘pogodnosti‘ ili ‘tražila‘ da svjedoči protiv bilo koga u bilo kojem postupku‘, rekla je Pokupec o izjavi Softića

Željka Pokupec, Edvin Softić i Severina Vučković

 Cropix

Nakon što je Vrhovni sud Republike Hrvatske donio presudu prema kojoj, zbog proceduralne pogreške, skrbništvo nad 11-godišnjim sinom Severine Vučković daje njegovu ocu Milanu Popoviću, bivši Severinin menadžer i dugogodišnji prijatelj Edvin Softić odlučio je za Index progovoriti o situacijama koje su se zbivale nakon što je Milan Popović kao odvjetnicu angažirao Željku Pokupec, bivšu zagrebačku županijsku državnu odvjetnicu koja je krajem prošle godine smijenjena s funkcije i proglašena krivom za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Softić kaže kako mu je Pokupec nudila rješenje stambenih problema ako na sudu bude svjedočio protiv Severine te je od njega tražila da na sudu kaže da Severina koristi opijate.

Softić u intervjuu napominje da ‘Severina i Milan nikad nisu bili u braku, to ljudi često miješaju‘ te da je Popović ‘dosta kasno, dosta nakon djetetovog rođenja, odlučio da želi biti otac‘.

‘U početku je govorio da ne želi imati veze sa sinom i da ne želi da mu se šalju njegove fotografije. Tome sam bio svjedok jednom prilikom dok smo bili u Zadru. Popović je inzistirao na tome, a Severina je bila pomirljiva i pokušala s njim razgovarati. Kada se Severina pomalo počela miriti s tim, kada je Aleksandar imao oko godinu dana, Popović se počeo angažirati i krenuli su pritisci, angažiranje odvjetnika, i tada kreću njegove tužbe oko skrbništva‘, kaže Softić.

Severina nije loše govorila o Milanu

Dodaje kako Severina pred djetetom nikada nije loše govorila o Milanu i da mu je priuštila puno više nego otac.

Softić smatra kako Popović želi uništiti Severinu i da to pokušava napraviti preko djeteta.

Što se tiče razgovora sa Željkom Pokupec, Softić kaže kako mu je odvjetnica rekla da ima nekakve informacije koje mu ne idu u prilog.

‘Insinuirala mi je da zna kako ja već godinama Severinu opskrbljujem narkoticima. Trebale su mi dvije minute da dođem do zraka. Rekao sam joj da to u životu nisam probao, da ne znam niti gdje se može nabaviti, a kamoli da sam davao Severini koja također nikada ništa nije konzumirala. Gnušala se droge, ne bi ni tako dobro izgledala da ih je uzimala, a uz to je meni više puta rekla: ‘Nemoj slučajno da ti padne na pamet da bi to negdje probao.‘

Pokupec je ostala uporna tražeći od mene da će, ako budem svjedočio na sudu da sam Severini nosio opijate, riješiti moje probleme s bankom oko stana u roku od par dana. Uz to mi je ponudila kuću na Braču od 80 kvadrata. I dalje mi je bilo totalno nejasno zašto tako bahato razgovara sa mnom jer još uvijek nisam znao da je ona Popovićeva odvjetnica. Nije mi bilo jasno što sam to napravio da me ucjenjuje na način da će riješiti moje probleme ako pristanem lažno svjedočiti protiv Severine, pa sam prestao govoriti. Ustvari, zanijemio sam. Rekla mi je da će riješiti sve moje tadašnje probleme, ali pod uvjetom da budem svjedok Milanu Popoviću. Onda sam počeo shvaćati o čemu je riječ‘, ispričao je Softić za Index.

‘Pokupec mi je dala rok dan do dva da joj odgovorim. Znao sam s kime imam posla. Bio sam u tolikom šoku. Nazvao sam Tomicu (op.a. Tomislav Petrović, Severinin menadžer) i sve mu ispričao‘, kaže Softić.

‘Nakon toga su se počeli redati razni Popovićevi tipovi koji su mi nudili sve i svašta, govorili su da ću biti miran do kraja života, a jedan mi je rekao da će i on uzeti lovu od svega i koga briga za Severinu‘, kaže Softić.

‘Sad kada sam vidio do čega je to dovelo, odlučio sam progovoriti o tome kako je bivša županijska državna odvjetnica operirala u slučaju. Za to je sigurno jako dobro plaćena. Iz pouzdanih izvora znam da je Popović jako dobro plaćao sve svoje odvjetnike. Sve se složilo kao mozaik i postaje jasno da su u pitanju igrice i novac‘, kaže Softić i dodaje kako je kroz vrijeme koje je proveo s Popovićem uvidio da je ‘kod njega sve matematika‘ i da je on ‘čovjek koji funkcionira na neobjašnjiv način‘.

Softić je na kraju rekao da je o svemu razgovarao i s policijom.

Pokupec opovrgava navode

Spomenuta Željka Pokupec na Indexov je upit o cijelom slučaju kazala sljedeće:

‘Nastavno na vaš upit navodim kako ne mogu komentirati nečije navodne izjave, pa tako ni navodne izjave gospodina Softića, međutim mogu samo navesti kako nije istina da bih ja gospodinu Softiću nudila ‘pogodnosti‘ ili ‘tražila‘ da svjedoči protiv bilo koga u bilo kojem postupku.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 05:37