'BANSKI DVORI LAŽU'

Polančec: Kosor je znala sve o privatizaciji Ine!

'Pouzdano znam da je Jadranka Kosor tamo bila po izravnom Sanaderovom nalogu. Između Šukera i mene uvijek su vladali zategnuti odnosi pa je Sanader poslao potpredsjednicu Vlade kao svojevrsnog posrednika'
 Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - Bivši potpredsjednik HDZ-ove Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec u razgovoru za Novi list demantirao je priopćenje iz Banskih dvora u kojem se tvrdi kako Jadranka Kosor nije sudjelovala na sastancima na kojima se razgovaralo o izmjeni dioničkog ugovora između Vlade i MOL-a.

Polančec tvrdi da Banski dvori lažu i da je i sam prilikom saslušanja pred Povjerenstvom htio govoriti o tim sastancima, ali je to jednostavno zaboravio učiniti.

- Bila je to za mene jedna posebna situacija. Ispitivali su me i članovi stranke kojoj sam tada još uvijek pripadao, sve su to pratili brojni novinari, a bio je to moj praktično prvi javni nastup otkad sam završio u pritvoru. Stoga se nisam sjetio reći sve što sam planirao. Ali, sada, posebno nakon što Jadranka Kosor opovrgla da smo se sastajali oko Ine, motiviran sam otkriti punu istinu o tome - rekao je Polančec Novom listu.

Bila su, kako otkriva Polančec, tri sastanka u njegovom Ministarstvu gospodarstva na kojima su sudjelovali samo članovi Vlade i još jedan kojem su osim njih prisustvovali predstavnici MOL-a.

- Činjenica je da ja Jadranki Kosor nikad nisam dao na uvid nacrt izmjena dioničkog ugovora koji sam sklapao s MOL-om. Međutim, ona je ipak bila jako upućena u sve o čemu smo pregovarali s Mađarima. Naime, na sastancima u Ministarstvu gospodarstva održanim krajem 2008. i početkom 2009. godine uz Ivana Šukera, Marinu Dropulić Matulović i mene bila je i Jadranka Kosor.

Na tim se sastancima raspravljalo o svim detaljima ugovora. Pouzdano znam da je Jadranka Kosor tamo bila po izravnom Sanaderovom nalogu. Poznato je, naime, da su između Šukera i mene uvijek vladali zategnuti odnosi i kako bi se održala mirna i konstruktivna atmosfera Sanader je poslao potpredsjednicu Vlade kao svojevrsnog posrednika između nas dvojice. A usto je na sastancima dobila i sve potrebne informacije o ugovoru, ispričao je Polančec pozadinu susreta četvero članova u Ministarstvu gospodarstva vezano za pregovore koje je on tada vodio s MOL-om.

Nakon što su u tri navrata razgovarali međusobno oni su se jednom, tvrdi Polančec, sastali i s mađarskom stranom koju su zastupali čelni čovjek MOL-a Zsolt Hernad i predsjednik uprave Ine Zoltan Aldot. - Siguran sam da negdje postoji zapisnik ili zabilješka s tog sastanka. Sjećam i službenog poziva za sastanaka u kojem je među sudionicima na prvom mjestu bilo navedeno ime i prezime današnje premijerke. Dakle, Jadranka Kosor nikako ne može govoriti da ništa nije znala o izmjenama dioničkog ugovoru - zaključuje Polančec u razgovoru za Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:07