SLUČAJ REFLEKTORI

Polančec: Nisam kriv za postavljanje rasvjete na stadionu NK Osvita

Polančecovi pomagači, Željko Dražić i Tomislav Andabak, priznali su krivnju te su osuđeni na 1,5 godinu zatvora
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec izjavio je danas pred optužnom vijeću kako se ne osjeća krivim u slučaju 'reflektori' u kojem ga se tereti da je 2008. godine preko zagrebačke tvtke Zagreb-Montaža nezakonito financirao postavlje reflektora na stadionu NK Osvita u 'svojim Đelekovcima'.

Suoptuženi Željko Dražić i Tomislav Andabak koji su postavljanje reflektora proveli kao izvođenje radova na zagrebačkom Sky Office Toweru priznali su djelo još tijekom istrage stoga im je danas s obzirom na priznanje izrečena presuda. U dogovoru s USKOK-om osuđeni su na 1,5 godinu kaznu zatvora u četiri godine kušnje.

Podsjetimo, u prijavi se Polančeca tereti da je 2008. godine s poduzećem iz Koprivnice dogovorio postavljanje reflektora na stadionu NK Osvita. Istovremeno je s odgovornim osobama tvtke Zagreb-Montaža postigao dogovor da će oni platiti troškove radova. Nije se radilo o nikakvom sponzorstvu, već je Polančecov klub dobio rasvijetu “na lijepe oči”.

Odnosno, po Polačecovoj uputi koprivnička firma je ispostavila račun na oko 350.000 kuna poduzeću u Zagrebu navodeći da se radi o računu za radove izvedene na njihovom gradilištu u Zagrebu. No, te dvije tvrtke nikada nisu stvarno poslovale.

Tijekom današnjeg dana očekuje odluka optužnog vijeća o potvrdi optužnice za Damira Polančeca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:19