VLADIMIR JEČIĆ OPTUŽUJE

POLICAJAC ZA JUTARNJI OTVORIO DUŠU 'Tepeš je u mom domu osnivao HSP AS, pa mi je oteo ženu i kuću i ugrozio egzistenciju!'

Tepeš najavljuje tužbu jer kaže da mora zaštititi obitelj. Tvrdi da su kuću gradili i roditelji supruge
 EPH

Zagrebački policajac Vladimir Ječić, bivši suprug sadašnje bračne partnerice Ivana Tepeša, koji se na profilu društvene mreže požalio na životnu situaciju u kojoj se našao, jučer nam je u razgovoru ispričao da je bio “primoran ovih dana otvoriti zaštićeni račun zbog ovrha za neplaćene režije u kući koju je ostavio supruzi”, a u kojoj ona živi s potpredsjednikom Sabora.

‘Ne želim polemiku’

Tepeš pak najavljuje tužbu jer kaže da mora zaštititi obitelj i tvrdi da su odnosi između njegove supruge te njezina bivšeg partnera regulirani “brakorazvodnom parnicom iz 2013. godine”. Ponavlja da su gradnju sporne kuće financirali roditelji njegove današnje supruge te odgovara da ne želi s njim ulaziti u rasprave preko novina.

- Moram zaštititi obitelj - odgovara Tepeš.

Ječić nam je u telefonski razgovoru ispričao zašto se odlučio na ovaj način prozvati potpredsjednika Sabora, a navode koje objavljujemo je autorizirao.

- Pukao mi je film, ne mogu više, stvarno mi je ugrožena egzistencija i mene i moje sadašnje obitelji. Ne znam kako ostvariti svoja prava - započinje Ječić i nastavlja:

- Kuća u kojoj danas žive izgrađena je na tri parcele koje sam naslijedio od pokojne majke, djeda, i oca koji je još živ i na njima smo 2007. godine započeli gradnju. Njezini roditelji su velikim dijelom sudjelovali u izgradnji kuće, ali ja sam platio, i građevinsku dozvolu i sve priključke. Kad smo završili sve je još bilo divno i krasno: gospođa je radila u jednoj zagrebačkoj firmi, imala je dobra primanja, i tako sve dok nije dobila otkaz. A kako smo podigli nenamjenske kredite za uređenje kuće, poslije njezina otkaza sve je došlo meni na naplatu jer sam bio sudužnik u njezinom kreditu. Morao sam preuzeti i taj kredit, ali ne samo to, nego i minus na tekućem računu i minus na kreditnim karticama. Sad mi je ostao moj kredit koji moram otplaćivati još šest godina, njezin osam godina i alimentaciju, ukupno je to oko 4500 kuna mjesečno.

- Ali kažu da niste plaćali alimentaciju? - pitamo ga.

- Nije istina. Plaćao sam bivšoj supruzi na ruke, a ona mi nije željela nikad potpisati da je taj novac primila. Posljednjih godinu i pol dana sve isplate alimentacije, baš zato, idu preko računa - odgovara Ječić te dodaje da su ljubavni problemi u njegovom bivšem braku počeli kad se ona učlanila u HSP AS. Kaže da je stranka prvu podružnicu osnovala u Klinča Selu.

- U to vrijeme Ruža Tomašić je bila na vrhu HSP AS. Tepeš je znao doći po moju suprugu kod nas u kuću, popili smo zajedno, večerali. Moja bivša supruga bila je tada u stranci nešto kao glavni tajnik. Baš u to vrijeme stranka je počela s osnivanjem podružnica po cijeloj Hrvatskoj. Bili smo deset godina u braku, vjerovao sam joj, nisam sumnjao, ali ona se zaljubila u gospodina Tepeša. Sve je kulminiralo 2012. kad mi je rekla da više ne želi sa mnom živjeti, prozvala me tada da sam je tukao, maltretirao. Prepisao sam kuću na nju zbog djece, to je kuća od 360 četvornih metara i okućnica, i tako sam odselio, a dotični Tepeš se doselio tri mjeseca kasnije, pitam se je li prijavljen tamo - kaže.

Tepeš odgovara da jest, a da ima i vlastiti stan.

‘Ostane mi 300 kuna’

Ječić je u međuvremenu upoznao, kaže, srodnu dušu, dobio dijete i žive u stanu s njezinom majkom.

- Predali smo papire za gradski najam, ali ne mogu više, plaća mi je kao policajcu od pet i pol do šest tisuća kuna, ostane mi 300 kuna kad platim sve troškove. A pukao sam kad su mi nedavno opet došle ovrhe za neplaćene račune, Čistoću i HRT, za tu kuću jer ona nije prebacila režije na svoje ime. Lani sam isto tako već platio neke račune za režije, bio sam sad primoran otvoriti zaštićeni račun da bih dobio nešto novca van. Strašno se promijenila otkako je ušla u politiku, više ne znam što bi. Jedino je molim da preuzme svoj kredit - kaže Ječić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:44