‘SPONTANI‘ SKUP

Policajci u Trilju odbijaju covid-potvrde, građani ih podržali prosvjedom, došao i Bulj: ‘Krše im prava‘

- Pogledajte, hrvatskim policajcima ovdje u Trilju ne daju da uđu u policijsku postaju. Krše prava hrvatskim policajcima

Prosvjed u Trilju

 Miro Bulj/facebook

U Trilju je u utorak navečer održan prosvjed građana koji su došli podržati policijske službenike Postaje granične policije Trilj kojima je, navodno, zbog protivljenja antipandemijskim mjerama onemogućen ulazak u postaju i preuzimanje smjene. Prosvjed je održan na pristupnoj cesti koja od državne ceste D-220 vodi do zgrade Postaje granične policije Trilj i Tranzitnog centra za azilante. Prema slobodnoj procjeni na prosvjedu je bilo oko 500 građana iako su neki glasno tvrdili da ih je više od 700 i 800. Uz nemali broj Triljana, većina okupljenih na prosvjedu stigla je iz Kaštela, Trogira, Splita i Sinja, piše Slobodna Dalmacija.

Poznanici među prosvjednicima su tvrdili da je nazočan veliki broj policajaca u civilu koji nisu bili u službi te su došli dati potporu svojim kolegama iz PGP Trilj. Među prosvjednicima se pojavio i sinjski gradonačelnik Miro Bulj kojega su okupljeni građani dočekali velikim pljeskom i skandiranjem njegova imena. Bulj je kazao da je došao na poziv kolege jednog policajca kojemu je, zato što nije cijepljen, što nije prebolio covid i što nije obavio antigensko testiranje, onemogućen ulazak u zgradu policijske postaje gdje je trebao preuzeti smjensku radnu zadaću.

- Pogledajte, hrvatskim policajcima ovdje u Trilju ne daju da uđu u policijsku postaju. Krše prava hrvatskim policajcima. Što je još gore, hrvatski policajci čuvaju ulaz u postaju da ne bi ušli policajci. Vidite što su napravili od države – kazao je Miro Bulj u obraćanju okupljenima.

Ovaj skup nije bio prijavljen. Organiziran je "spontano", preko društvenih mreža. Osim izazivanja velike buke, povremenih povika i zvižduka pojedinaca te poziva ostalim građanima na neposlušnost prema propisanim epidemiološkim mjerama, posebno prema covid potvrdama, skup je prošao mirno, bez narušavanja javnog reda i mira.

O održavanju skupa upitani su službenici Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Na upit Slobodne Dalmacije putem elektronske pošte stigao je sljedeći odgovor: "Ovoga utorka oko 17,40 sati okupilo se više građana u blizini Postaje granične policije Trilj. Za sada nisu zabilježena narušavanja javnog reda i mira niti je bilo potrebe za intervencijom policije, a poslovi se u PGP Trilj obavljaju uredno i bez bilo kakvih smetnji. O svim prikupljenim saznanjima obavijestit ćemo županijski Stožer civilne zaštite. Napominjemo kako Policijska uprava splitsko-dalmatinska nije zaprimila prijavu javnog okupljanja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:42