STRAVA NADOMAK KARLOVCA

POLICAJCI U ZADNJI TREN SPASILI GOSPOĐU U ZAMETENOM MJESTU Promrzla i gladna legla je u krevet, nije se više mogla maknuti, pas je lajao u dvorištu...

 
 PU Karlovačka

Karlovački policajci spasili su život starici koja je promrzla i gladna legla u krevet, kao i njezinog psa koji je pomoć dočekao u dvorištu, piše KAportal.

O užasnoj situaciji dojavio im je zabrinuti susjed iz zaseoka na području Tušilovića. Znao je da starica živi sama, no nije mu se javljala na pozive.

Policijski službenici izišli su na teren, a zbog snijegom zatrpane ceste i neprohodnosti iste angažirali su djelatnike zimske službe koji su ralicom pročistili put do kuće starice te su uz pomoć vatrogasaca ušli u kuću gdje su u hladnoj sobi pronašli nepokretnu 89-godišnjakinju koja nije mogla ustati iz kreveta, ali je bila pri punoj svijesti.

Odmah su zatražili intervenciju Hitne medicinske pomoći te je 89-godišnjakinja liječnički zbrinuta, a policija je o svemu obavijestila člana uže obitelji koji živi u inozemstvu. Ujedno, policijski službenici obavijestili su i nadležne službe za zbrinjavanje životinja jer je u dvorištu pronađen i pas vlasnice.

PU Karlovačka

Policajci su svaki dan na terenu i na raspolaganju potrebitima. Na zamolbu predstavnika Gradskog društva Crvenog križa Karlovac njihove su aktiviste prevezli do udaljenog zaseoka na području Donjeg Sjeničaka jer sami nisu bili u mogućnosti svojim vozilom doći do konkretne lokacije. Zajedno su dio puta i pješačili jer je put bio neprohodan za vozilo te su starijoj osobi predali hranu i ostale potrepštine. U narednim danima isto će biti učinjeno i za još nekoliko osoba s tog područja koje su zatražile pomoć, navode iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:51