SLAVONSKI BROD

Policajci velikog srca u božićnoj humanitarnoj misiji: ‘Ni rođeni brat mi ne bi tako pomogao‘

Policajci su najnužnije kućne potrepštine, poput hrane, odjeće i slatkiša, predali su članovima tri obitelji sa područja Male i Velike Kopanice.

Policajci iz Vrpolja pomažu

 PU slavonsko-brodska

Policijski službenici PU brodsko-posavske tijekom prosinca provode humanitarne akcije sa željom da Božić zahvati svako ljudsko srce u kojem će mlađe ili starije osobe, usamljeni i napušteni, osjetiti toplinu ljudskog prijateljstva.

Svjesni da među nama postoje ljudi koji se teže nose sa životnim nedaćama, pogranični policajci postaje Vrpolje su organizirali akciju pod nazivom „Božićno svjetlo neka uđe u njihov dom“.

Međusobno su se udružili, kontaktirali predstavnike lokalne zajednice, među kojima općinu Velika Kopanica, tvrtke, ugostiteljske objekte, trgovine, obrte, OPG, autoškolu, fitness centar, mesnicu, te druge osobe koje su bile spremne pomoći. Prikupili su najnužnije kućne potrepštine, poput hrane, odjeće i slatkiša, koje su predali članovima tri obitelji sa područja Male Kopanice i Velike Kopanice.

- To mi najviše u životu znači. Tako mi moj rođeni brat ne bi pomogao kao što mi oni pomažu, rekao je Zoltan Križan prilikom primopredaje.

Krunoslav Buzatović za kontakt policajce komentirao: ‘Oni su odlični. Uvijek dostupni u kojem god trenutku ih trebamo. Uvijek se možemo njima obratiti‘.

I policijski službenici PP Slavonski Brod u ovo predblagdansko vrijeme podijelili su ljubav i sreću s drugima. Uvijek na usluzi i u zaštiti svojih građana nisu zaboravili pružiti ruku sigurnosti i povjerenja onima u potrebi. U suradnji sa Studentskim katoličkim centrom i Župom Sv. Leopolda Mandića iz Slavonskog Broda u zadnjih nekoliko mjeseci prikupljali su plastične čepove.

Tako su prikupili veću količinu čepova koje su u petak darovali Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca.

- Naša hrvatska policija iz Policijske postaje Slavonski Brod pokazala je da nisu samo neki represivni aparat koji provodi zakone i kažnjava, nego da su u službi zajednice i običnog čovjeka, da prepoznaju potrebe društva i da žele pomoći. Hvala dragi policajci, poručili su na Facebooku iz Studentskog katoličkog centra Slavonski Brod.

Policijski službenici su također pomogli i dvjema obiteljima sa područja Slavonskog Broda u nabavci ogrjevnog drveta.

image

Slavonski Brod

PU slavonsko-brodska
image

Policajci iz Vrpolja pomažu

PU slavonsko-brodska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:14