DAN U REPUBLICI SRPSKOJ

POLICIJA 4 PUTA LEGITIMIRALA ANTU NOBILA Imali dojavu da je s njim u društvu lice s tjeralice

Zagreb, 010114.Ilica, Drzavno zupanijsko odvjetnistvo.Anto Nobilo,odvjetnik Josipa Perkovica daje izjavu novinarima.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX / BORIS KOVACEV

Tijekom današnjeg boravka u BiH, Anto Nobilo ,branitelj Josipa Perkovića, bio je meta nekoliko policijskih kontrola.

Četiri prometna presretanja i jedno legitimiranje na ulici rezultat je današnjih policijskih provjera Nobilova identiteta i osobe u njegovu društvu. Prva je bila pred restoranom u centru Banja Luke.

Nobilo je imao sastanak u jednom restoranu kada su četvorica policajaca u civilu ušli u lokal, no nisu prekidali sastanak nego su se, kao da su uobičajeni gosti smjestili za jedan od stolova u restoranu.

Nobilo je u Banja Luku išao s prijateljem koji bi prema grubom opisu mogao odgovarati opisu Josipa Perkovića zbog sijede kose i dobi, no u vrijeme sastanka nije bio u društvu Nobila. Sjedio je za jednim od susjednih stolova pa ga, očito, policajci nisu povezivali s Nobilom.

Po završetku sastanka Nobilo je u društvu tog prijatelja izašao iz restorana i nabasao na novinara Miroslava Lazanskog koji je u društvu jednog banjalučkog odvjetnika izlazio iz nekog kafića. Lazanski je zaustavio Nobila, pozvao ga na kavu što je ovaj zbog žurbe odbio i usred tog kratkog razgovora pojavio se jedan od policajaca u civilu i tražio dokumente Nobilovog prijatelja.

Iako je Nobilo pitao o čemu je riječ, nije dobio objašnjenje za to ulično legitimiranje. Policajca je interesiralo kojim je automobilom Nobilo došao u Banju Luku a nakon toga se Nobilo u društvu prijatelja uputio u Zagreb, no do izlaska iz grada još je tri puta bio zaustavljan.

Svaki puta policija je provjeravala identitet suputnika u automobilu, zanemarujući Nobila kojega bi prepoznali, s njim razgovarali ali su se uvijek interesirali za osobu u njegovu automobilu. Svaki puta bi policajac koji je provjeravao dokumente nazivao je policiju, vjerojatno kako bi objasnio koga je identificirao.

U jednom od razgovora policajci su kazali Nobilu da provjeravaju identitet njegova suputnika jer imaju dojavu da je s njim u društvu "lice s tjeralice“, što je naslućivalo da pretpostavljaju kako je Josip Perković odlučio pobjeći u Bosnu i Hercegovinu u pratnji Nobila.

Jedno od tih zaustavljanja izgledalo je gotovo kao u filmu jer je, osim što je Nobilu bio prepriječen put, došao i drugi policijski automobil pod rotirkama, te blokirao Nobilov auto sa zadnje strane. Do dolaska na granicu s Hrvatskom, četvrta je patrola zaustavila automobil Perkovićeva odvjetnika i još jednom provjerila identitet njegova suputnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:18