DAVOR BOŽINOVIĆ

‘Policija će tražiti zabranu odlaska na utakmice Boysima koji su se vratili iz Grčke. Jučer su privedene četiri osobe‘

Njihov povratak nije prošao bez incidenta na zagrebačkom aerodromu gdje je napadnut jedan snimatelj

Davor Božinović

 Nera Simic/Cropix

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da će policija zatražiti od suda zabranu odlaska na nogometne utakmice u Hrvatskoj za pripadnike Bad Blue Boysa koji su se jučer vratili iz Grčke nakon što im je ukinut istražni zatvor

"Što se tiče hrvatskih institucija, sud može donijeti mjere zabrane prisustvovanja sportskim terenima, na nogometnim utakmicama, u trajanju od 6 mjeseci do 1 godine, na zahtjev policije. Policija će vrlo brzo i intenzivno podnositi takve zahtjeve sudovima u odnosu na sve osobe", rekao je Božinović novinarima u NSK, gdje sudjeluje na međunarodnoj konferenciji o demografskim promjenama u Europi.

Navedeno se odnosi na 20-ak pripadnika Bad Blue Boysa kojima je sud u Ateni ukinuo istražni zatvor, gdje su proveli četiri mjeseca zbog 11 prekršajnih i kaznenih djela koja im se stavljaju na teret, uključujući uništavanje imovine i masovnu tučnjavu protiv navijača AEK-a.

Preko međunarodne policijske suradnje, hrvatska policija prikuplja je podatke od grčkih vlasti o mjerama koje su izrečene puštenim navijačima, dodao je potpredsjednik vlade.

Njihov povratak nije prošao bez incidenta na zagrebačkom aerodromu gdje je napadnut jedan snimatelj, a ispred aerodroma zapaljene su baklje zbog čega je policija privela četiri osobe.

"Te su osobe privedene upravo zbog pirotehničkih sredstava. Nad njima je otvoreno kriminalističko istraživanje i bit će danas izvedeni pred prekršajni sud", kazao je ministar Božinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 13:36