INCIDENT U VIROVITICI

Policija ga oborila na tlo i uhitila zbog maske: ‘Htio je u banku bez nje, odbio je dati dokaz da je ne smije nositi‘

Muškarac se oglušio na zamolbu zaštitara da stavi masku pri ulasku u masku, nakon čega je pozvana policija

Privođenje u Virovitici

 ICV

U centru Virovitice danas se odvila neuobičajena drama. Policija je, naime, privela muškarca ispred Zagrebačke banke, javlja portal Informativni centar Virovitica.

Policajci su upotrijebili silu nad muškarcem, oborili ga na pod i priveli.

VIDEO: ICV

ICV neslužbeno doznaje da je muškarac bez maske htio ući u banku te da je postao nasilan, zbog čega je zaštitar morao pozvati policiju koja je muškarca potom morala svladati.

Događaju su svjedočili brojni klijenti banke i prolaznici, a jedan od njih na Facebooku je detaljno opisao tijek događaja.

- Mladi gospodin je bio klijent ispred banke i to ispred mene. Razgovarao je sa zaštitarom uljudno do trenutka ulaska u banku. Zaštitar ga je upitao ima li masku i gospodin je odgovorio da nema i da ne može zbog zdravstvenih razloga nositi masku. Zaštitar ponovo uljudno zamoli da mu da bilo kakav dokument da bi potvrdio te zdravstvene razloge. Mladi gospodin se oglušuje i ulazi u banku, opisao je svjedok.

Dodao je kako je zaštitar ušao za njim i ponovno ga zamolio da izađe iz banke ili stavi masku.

- Ujedno mu je i ponudio da mu banka da masku, kako bi mogao izvršiti uslugu. Mladi gospodin odbija masku i pali snimanje na mobitelu. Zaštitar ga moli da prekine snimati unutar banke jer je to zabranjeno. Ovaj odbija i zaštitar kreće u izvođenje gospodina iz prostora banke. Kako se ovaj pobunio i počeo pružati aktivan otpor, zaštitar zove policiju, opisao je svjedok na Facebooku.

Kako kaže, policija je došla za 20-ak minuta i upozorila gospodina o počinjenom prekršaju i zabrani snimanja unutar banke.

- Zamolili su gospodina osobnu iskaznicu. Nakon što i nakon petog puta nije htio dati osobnu, izvode ga van iz banke. Vani nastaje metež jer ovaj i dalje ne želi dati osobnu i to na izrazitu zapovijed policajca te nastavlja snimati. Nije bilo druge nego ga privesti jer on ne želi suradnju, prepričao je svjedok, kako prenosi ICV.

*Fotografiju i video ustupio nam je portal Informativni centar Virovitica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:53