POTRAGA ZA UZORCIMA

Policija i Sanitarna inspekcija na terenu u Zagrebu, moguće izuzimanje cijele linije proizvoda

Ako se pronađu boca i ostaci pića, idu na vještačenje, a vjerojatno će tada biti izuzeti svi proizvodi iz linije te poslani na kontrolu

Ilustracija

 Marko Todorov/Cropix

Nakon informacija o dva navodna slučaja trovanja, prvo u Rijeci, a potom u Zagrebu, te zatim o još jednom sumnjivom slučaju u Zagrebu, ukupno trećem, kako neslužbeno doznajemo, policija i Sanitarni inspektori iz Državnog inspektorata već su na terenu. Naime, odmah nakon događaja pozvana je policija koja je izašla na teren te su oni pozvali sanitarne inspektore.

Iz PU zagrebačke su tijekom večeri za Jutarnji list potvrdili dojavu.

- Danas oko 15 sati smo zaprimili dojavu od medicinske ustanove u Zagrebu da im je pristigao pacijent s ozljedom ždrijela. A u razgovoru s medicinskim osobljem je pacijent pritom naveo da je netom prije konzumirao bezalkoholno piće - rekli su nam iz zagrebačke policije.

Navodno je riječ o Coca-Coli iz plastične boce, koju je mladić, ako doznajemo, kupio na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Ako se pronađu boca i ostaci pića, bit će poslani na vještačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su prethodile ozljedi ždrijela. A najvjerojatnije će u tom slučaju biti izuzeti svi proizvodi iz navedene linije te poslani na kontrolu.

Novi sumnjivi slučaj nakon ispijanja gaziranog napitka pojavio se u poslijepodnevnim satima u KBC-u Zagreb. Ivan Gornik, šef Hitne na Rebru, potvrdio je za Jutarnji kako je zaprimljena muška osoba mlađe životne dobi koja ima ozljede usta i jednjaka.

- Na opservaciji je, stabilno je, ozljede se ne čine jako teške, a nakon obrade će se znati više, hoće li ostati na bolničkom liječenju ili će biti otpušten na kućnu njegu - kaže Gornik.

Na pitanje je li točna informacija da je muškarac kazao kako je pio Coca-Colu, Gornik kaže da je tako kazao liječnicima na prijemu.

Ministar zdravstva Vili Beroš za Jutarnji list je naknadno potvrdio kako su se, uz pacijenta u Rijeci, koji je nakon konzumiranja napitka u kafiću pretrpio oštećenje jednjaka i želuca, i u Zagrebu pojavila još dva sumnjiva slučaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:44