OPASNI TREND

POLICIJA ISTRAŽUJE OTROVNI 'LIJEK' ZA AUTIZAM Te kapi u Hrvatskoj nisu registrirane u kategoriji lijekova, a nemaju odobrenje ni kao dodatak prehrani

Nakon što smo pisali o pravoj pošasti pojave "liječenja" djece s autizmom klistiranjem i davanjem oralno otopine kalcijeva hipoklorita ili klor dioksida (tzv. CD protokol), javili su nam se i iz Ministarstva zdravlja, s napomenom da su slučaj na nadležno postupanje proslijedili Ministarstvu unutarnjih poslova, piše Slobodna Dalmacija.

- Vezano uz proizvod Miracle Mineral Solution ili MMS-kapi, izvještavamo vas da navedeni proizvod u Republici Hrvatskoj nije registriran ni u kategoriji lijekova ni u kategoriji medicinskih proizvoda, a nema odobrenje ni za uporabu kao dodatak prehrani – napominju iz Ministarstva.

- Prodaje se preko interneta uz znanstveno neutemeljene tvrdnje da liječi veliki broj ozbiljnih bolesti, uključujući i autizam. Upozorenje o tom opasnom proizvodu objavile su još 2010. godine Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), Američka agencija za lijekove i hranu (FDA), kao i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), navodeći toksičnost tog proizvoda i prijave ozbiljnih nuspojava uzrokovanih uporabom MMS otopine - podsjećaju.

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja sve slučajeve koji ukazuju na nadriliječništvo prosljeđuje na nadležno postupanje Ministarstvu unutarnjih poslova te Državnom odvjetništvu. Farmaceutska inspekcija Ministarstva zdravlja nadležna je za nadzor nad prometom lijekova i medicinskih proizvoda, a navedeni proizvod ne spada u nijednu od tih kategorija, niti su javno dostupni korisnici internetskih domena, tj. prodavači koji oglašavaju i nude MMS proizvod, piše Slobodna Dalmacija.

S nadom da će napokon netko uspjeti u namjeri zaustavljanja širenja ove pošasti – napominjemo još jednom da ni jedan mikrobiološki laboratorij nije potvrdio riječi roditelja kako nakon "terapije" iz tijela djece izlaze "crvi i nametnici" (za koje oni, podsjećamo, tvrde kako i jesu uzrokom autizma). Dapače, nalazi jasno pokazuju da je riječ o sluzi i ovojnicama crijeva, toliko teško oštećenima da postoji realna opasnost da se djeci nanese za život opasna ozljeda.

Ono što raduje jest odgovor koji smo zaprimili iz Ureda za odnose s javnošću Ravnateljstva policije:

- Obavještavamo vas da smo zaprimili prijavu Ministarstva zdravlja te je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:52