APEL GRAĐANIMA

Policija izdala specijalno upozorenje za sve vozače i pješake u cijeloj Hrvatskoj: ‘Sutra budite posebno oprezni‘

Vozače pozivaju na strpljenje i pridržavanje prometnih pravila jer se zbog produženog vikenda očekuje pojačani promet i na autocestama

ilustrativna fotografija

 Marko Todorov/CROPIX

Povodom blagdana Velike Gospe, Ravnateljstvo policije u nedjelju je upozorilo na očekivani veći broj hodočasnika na cestama i pojačani promet oko marijanskih svetišta te sudionike u prometu pozvalo na oprez.

Na dan održavanja središnjih vjerskih svečanosti očekuje se od jutarnjih sati kretanje većeg broja vozila i pješaka državnim i županijskim cestama, a povratak hodočasnika predviđa se u poslijepodnevnim satima, istaknuto je u priopćenju Ravnateljstva policije.

Pješake su pozvali da zbog vlastite sigurnosti poštuju prometna pravila, da se kreću pločnikom ili uz krajnji rub ceste te da koriste reflektirajuće prsluke kako bi ih vozači mogli lakše uočiti.

Vozače pozivaju na strpljenje i pridržavanje prometnih pravila, napominjući da se zbog produženog vikenda očekuje pojačani promet i na autocestama.

Policija je najavila da će osigurati vidljivu nazočnost na cestama, posebice na svim prometnim pravcima koji vode prema marijanskim svetištima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. srpanj 2024 12:48