IZGORJELO 600 HEKTARA ŠUME

Policija izvršila očevid: Za veliki požar kod Crikvenice kriv je ljudski faktor!

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdilo činjenično stanje i sve okolnosti
Selce, 230712.Pozar koji je jutros planuo izmedju Novog Vinodolskog i Selca jos uvijek nije lokaliziran i prosirio se nadomak kuca u Crikvenici te je neke i zahvatio.Vatrogasne jedinice pojacane svijezim snagama iz drugih centara ulazu maksimalne napore da zaustave daljnje sirenje pozara u pravcu prema Crikvenici.Foto: Alen Medjic / Cropix
 Alen Međić / Cropix

Očevidom požarišta na području Bribira policija je utvrdila da je tehnički kvar isključen kao uzrok požara, priopćili su iz Pulicijske uprave primorsko-goranske.

Uzrok požara još uvijek utvrđuju policijski službenici Odjela za očevide i kriminalističku tehniku Policijske uprave primorsko-goranske započeli su s provođenjem očevida, a u očevidu su sudjelovali i kriminalistički službenici Sektora kriminalističke policije, Policijske postaje Crikvenica i službenici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić".

Iz PU priopćuju da nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom.

Opožarena je površina od oko 600 hektara listopadne i crnogorične šume, a požar je oštetio vrata kapelice svete Barbara u Bribiru, skladišni prostor u vlasništvu tvrtke iz Selca te krovištu stana u Selcu. Liječničku pomoć zbog dišnih problema zatražilo je više građana, a teže ozlijeđenih i smrtno stradalih srećom nije bilo, kažu u policiji. Visina materijalne štete za sada nije poznata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:42