GLAVNI RAVNATELJ

‘Policija je reagirala kako treba, drugi policajac je upotrijebio vatreno oružje nakon napada‘

Formirani su timovi krim-policije koji će ovaj događaj pokušati rasvijetliti do kraja, kazao je Milina
 Tomislav Kristo/Cropix

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina prije presice Nacionalnog stožera dao je izjavu o pucnjavi ispred zgrade Vlade u kojoj je ranjen 31-godišnji policajca.

- Glavni ravnatelj policije Nikola Milina dat će vam informacije, s obzirom da se dosad nije imao priliku obratiti javnosti - kazao je uvodno ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Milina je rekao kako je dojava o pucnjavi zaprimljena u 8.06.

- Odmah je na mjestu događaja reagirao drugi policijski službenik i upotrijebio vatreno oružje prema počinitelju. On se udaljio s mjesta događaja. Cijeli raspoloživi policijski sustav je angažiran, kao i taktičke timove specijalne i interventne policije. Samo 24 minute nakon događaja pronađen je počinitelj koji je, prema sadašnjim informacijama, izvršio suicid - rekao je Milina.

Osvrnuo se i na pitanje sigurnosti Markovog trga.

- Policija je ovdje reagirala kako treba. Drugi policajac je brzo reagirao. To je javni, otvoreni prostor gdje počinitelj može doći iz raznih ulica. Bila je informacija kako policajci prije nisu uočili počinitelja. Nitko nije vidio da itko nosi bilo kakvo oružje. U tijeku je očevid kojim rukovodi Županijsko državno odvjetništvo uz potporu PUZ i Centra za kriminalistička vještačenja.

Policijski službenik je za sada stabilno i pod liječničkim tretmanom. Utvrđuju se sve okolnosti ovog događaja i formirani su timovi krim-policije koji će ovaj događaj pokušati rasvijetliti do kraja, utvrditi motiv zbog kojeg je počinitelj ovo napravio. Hrvatska je jedna od najsigurnijih zemalja po svim parametrima i ovaj događaj, koji narušava subjektivni osjećaj sigurnosti, imamo visoku stopu razriješenosti djela i najmanje brojke kaznenih djela ubojstva - rekao je Milina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:37