UTAKMICA VISOKOG RIZIKA

Policija je spremna za današnji derbi: Evo što MUP poručuje navijačima uoči sraza na Gradskom vrtu

Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija

Arhiva

 Vlado Kos/Cropix/Cropix

Policija je spremna za nogometni sraz 15. kola SuperSport HNL-a na osječkom Gradskom vrtu koji će se odigrati danas s početkom u 17.30 sati između NK Osijek i GNK Dinamo.

Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija – uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika i sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakonu o javnom okupljanju poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti. A sukladno članku 79. Zakona o policijskim ovlastima, policija će prije, za vrijeme i nakon završetka utakmice audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu kao i prilaznim pravcima.

- S obzirom na očekivani veliki interes gledatelja te očekivani dolazak većeg broja gostujućih navijača, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama koje navodimo u nastavku priopćenja. Prilikom ulaza moraju imati kupljenu ulaznicu i javnu ispravu s fotografijom. Ulazi na stadion bit će otvoreni od 15:30 sati pa pozivamo posjetitelje da dođu ranije, kako bi nakon obavljenih pregleda i provjera osoba i ulaznica mogli prije početka javnog okupljanja ući na stadion. Kako bi svi posjetitelji mogli pješice sigurno i na vrijeme doći do stadiona i nakon utakmice sigurno otići, od 14,00 do 22,00 sata za promet vozila bit će zatvorena Ulica Woodrowa Wilsona - apeliraju iz MUP-a pozivajući sve posjetitelje da ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje niti na obližnjim prometnicama, kako ne bi dolazilo do zastoja prometa.

MUP ima obavijest i za gostujuće navijače čiji će prihvat biti organiziran na izlazima s autoceste A5.

Za dolazak na ulaz na sjevernu tribinu stadiona Gradski vrt preporučuje se trasa:

dolasci iz smjera Zagreba i graničnih prijelaza s BIH - Šamac i Svilaj - silazak s autoceste A5 u Osijeku, a dolasci iz smjera Vukovara – izlaz Klisa.

Za gostujuće navijače predviđen je prihvat od strane policijskih službenika na izlazima s autoceste A5, zbog čega bi bilo poželjno da dođu najkasnije do 14,30 sati kako bi u organiziranoj koloni bili dopraćeni do parking prostora u blizini sjeverne tribine stadiona Gradski vrt.

Gostujućim navijačima se preporučuje da za okrjepu i točenje goriva koriste odmorišta prije punkta predviđenog za prihvat navijača, s obzirom na to da će policijski službenici osiguravati preprate gostujućih navijača od izlaza s autoceste do stadiona.

Od strane organizatora utakmice ispod tribine „sjever“ bit će postavljeni šankovi za prodaju bezalkoholnih pića i hrane zbog čega se gledatelji ponovno podsjećaju da im, ako namjeravaju izaći izvan prostora stadiona tijekom utakmice, neće biti omogućen povratak na tribinu.

- Skrećemo pažnju kako Policijska uprava osječko-baranjska organizatoru navedene nogometne utakmice nije izdala nikakve upute, preporuke ili naloge koji bi se odnosili na unos transparenata, majica i drugih obilježja. Na ulazima na stadion zaštitarska služba provodit će sigurnosne provjere - dodali su još iz MUP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:25