MARIN MILETIĆ

‘Policija je ugrozila život našim Boysima, Plenkoviću vrati dečke doma, ja ne vjerujem u grčki pravosudni sustav!‘

Navijačima treba osigurati pravedno i pošteno suđenje u Hrvatskoj - kaže zastupnik Marin Miletić.

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić 

 Marko Todorov/Cropix

Zastupnik Mosta Marin Miletić u Saboru je održao konferenciju za medije s koje se obrušio na premijera Andreja Plenkovića, grčko pravosuđe, te grčku policiju koju je optužio za ugrožavanje života sedmero pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys.

- Vratite naše dečke u Hrvatsku! Životi naših građana u Ateni su ugroženi, njihovi su životi ugroženi u grčkim zatvorima. Pozivam premijera Andreja Plenkovića da se založi za povratak svih zatvorenih navijača kako bi se onima koji su učinili neko nedjelo osiguralo pravedno i pošteno suđenje u Hrvatskoj. Mi ne vjerujemo u grčki pravosudni sustav, ja osobno ne vjerujem u grčki pravosudni sustav. Zašto? Pa zato što znamo da je sedmero naših Bad Blue Boysa bilo izbodeno noževima, a da im u policijskoj postaji nije pružena nikakva medicinska pomoć. To vam je pouzdana informacija. O čemu mi tu pričamo? - poručio je Mostov zastupnik.

Miletić je potom od premijera Plenkovića zatražio da odbije izručenje pedesetak navijača koji su se iz Atene vratili u
Hrvatsku, ako Grčka to službeno zatraži.

- Prvi sam na društvenim mrežama ukazao na nepravdu koja je u Ateni učinjena Bad Blue Boysima kao građanima Republike Hrvatske koji imaju sva prava koja ima pripadaju Ustavom i europskim zakonodavstvom - naglasio je saborski zastupnik Mosta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. kolovoz 2023 13:52