NAKON ISTRAGE

Policija kao organizatore velikog prosvjeda u Zagrebu prijavila Marka Franciškovića i Andriju Klarića

Tu prijavama neće biti kraj jer, kako su najavili iz zagrebačke policije, istraživanje se nastavlja u cilju pronalaska drugih mogućih počinitelja
 Dragan Matic/Cropix

Treći dan od neprijavljenog prosvjeda u metropoli protiv covid potvrda a koji se potom preselio i pred zgradu HRT-a, zagrebačka policija je provela kriminalističko istraživanje te kao organizatore tog prosvjeda, kako doznajemo, prijavila Marka Franciškovića i Andriju Klarića.

- Policijski službenici PU zagrebačke provode kriminalističko istraživanje vezano uz neprijavljena javna okupljanja koja su se u subotu 20. studenog održala na Trgu bana Josipa Jelačića i u Ulici Prisavlje u Zagrebu. Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dvojica 51-godišnjaka kao fizičke osobe u svojstvu organizatora organizirali javno okupljanje, bez da su to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju (NN 128/99, 90/05, 139/05, 150/05, 82/11, 78/12) prijavili nadležnoj Policijskoj upravi zagrebačkoj i bez da su poduzeli mjere osiguranja reda i mira na tim javnim okupljanjima - kažu iz zagrebačke policije. Potom dodaju i da su iz tog razloga, a temeljem članka 109. stavka 1. Prekršajnog zakona, policijski službenici obojici uručili Obavijest da će protiv njih biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz članka 7. stavka 1. i članka 16. stavka 1. Zakona o javnom okupljanju, kažnjivo po članku 34. stavak 1. istog Zakona.

Tu prijavama neće biti kraj jer, kako su najavili iz zagrebačke policije, istraživanje se nastavlja u cilju pronalaska drugih mogućih počinitelja kaznenih djela ili prekršaja. Iza njih je na stotine sati pregledanih snimaka video nadzora na gradskim punktevima kao i onih koje je sačinila tijekom prosvjeda i sama policija svojom opremom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2022 00:48