SKUP NA TRGU

Policija na prosvjedu intervenirala dva puta: Jednom zbog žene u Manduševcu, drugi put zbog ‘trave‘

Jedna od sudionica završila je u Manduševcu nakon čega su redari pozvali policiju
 Jutarnji.hr

U 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu počeo je Festival slobode na kojem se okupilo nekoliko tisuća ljudi koji se protive cijepljenju, korona-mjerama i nošenju maski.

Dio prosvjednika okupio se i oko Manduševca, oko kojeg su sjeli i slušali govore. U jednom trenutku, jedna mlađa žena legla je uz fontanu i stavila noge u nju.

Ubrzo su joj došli redari koji su ju izvukli i pomaknuli od Manduševca, a žena nije pružala nikakav otpor, samo ih je pustila da ju podignu i odvuku.

Nakon toga je došla policija koja ju je odvela do kola Hitne pomoći, a novinar Jutarnjeg lista koji je na terenu javlja da je žena djelovala prilično rastrojeno.

Policija reagirala u slučaju dva sudionika Festivala slobode

Festival slobode 2.0, u organizaciji Inicijative Prava i slobode, u subotu poslijepodne na Trgu bana Jelačića protječe većinom mirno, a policija je do sada imala dva postupanja prema sudionicima skupa, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Jedna od sudionica završila je u Manduševcu nakon čega su redari pozvali policiju. Njoj je pružena odgovarajuća liječnička pomoć i prevezena je u Kliničku bolnicu Dubrava.

Drugo postupanje policija je imala prema muškarcu u zoni skupa zbog posjedovanja manje količine marihuane.

Osim ta dva slučaja, do sada nikakvih drugih postupanja nije bilo, kažu u PU zagrebačkoj. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:31