HDZ-OV CRNI FOND

Policija ne zna ništa, tužitelji šute, Bačić tvrdi: Sve je po zakonu

Isključeno je da je Barišić, koji se nalazi u pritvoru, taj novac DORH-u mogao dostaviti sam, odnosno uz pomoć policije
****6 stupaca - 4 stranaSplit, 030909.Gradsko groblje Lovrinac.Pogreb bivseg gradonacelnika Splita Zvonimira Puljica.Na fotografiji: bivsi premijer Ivo Sanader, Zivko Bacic, Jerko Rosin, Zivko Nenadic.Foto: Nikola Vilic / CROPIX

ZAGREB - Državno odvjetništvo jučer poslijepodne ništa nije željelo reći o predaji sumnjivog novca iz navodne crne blagajne HDZ-a. Jučer su mediji prenijeli informaciju da je Mladen Barišić, nakon što je smijenjen s mjesta stranačkog rizničara, glavnom tajniku HDZ-a Branku Bačiću predao oko 4 milijuna kuna.

Kasnije je Bačić, stoji u izvješćima medija, a nakon što se istraga DORH-a usredotočila na Barišića, spomenuti novac predao glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću.

Što se točno dogodilo?

Istodobno, neslužbeno doznajemo, detalji cijele priče o predaji novca DORH-u ipak ne odgovoraju onome što je objavljeno u medijima. Zasad se još ne zna što se točno dogodilo.

HDZ-ovci jučer nisu željeli komentirati cijeli slučaj, pozivajući se na tajnost uskočkih istraga. Isto je rekao i sam Bačić.

- Ne mogu komentirati medijske napise niti uskočke istrage jer su tajne. Ali mogu reći da je stranka u ovom i u svim drugim predmetima postupala prema zakonu - tvrdi glavni tajnik HDZ-a.

Budući da je riječ o uskočkom predmetu u tužilaštvu, nisu željeli reći je li HDZ na neki drugi način uputio istražitelje na sredstva koja je za potrebe stranke deponirao Mladen Barišić (u kuloarima se spominju bankovni računi).

Potvrda primopredaje

Isključeno je da je Barišić, koji se nalazi u pritvoru, sam mogao dostaviti taj novac, tj. uz pomoć pravosudne policije, a potvrdu o primopredaji stranačkog prljavog novca nismo mogli dobiti ni u HDZ-u.

- Ako se nešto dogodilo mi u to nismo bili uključeni, niti o tome imamo saznanja jer je riječ o uskočkom predmetu - tvrde u ravnateljstvu policije. To, također, znači da HDZ istražitelje nije pozvao u stranku da im ustupi sumnjiv novac, koji je navodno mjesecima čuvao, jer bi tada policija morala napraviti zapisnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:07