PRETRES STANA

Policija nije našla ni dokumentaciju ni novac, susjedi: ‘Kovačevića nismo vidjeli deset godina‘

Navodno bi već u utorak policija mogla nastaviti s prikupljanjem nove dokumentacije vezane za istragu protiv Dragana Kovačevića
Dragana Kovačevića odvode u Remetinec nakon pretresa stana
 Željko Puhovski/Cropix

Po nalogu tužiteljstva u ponedjeljak od 18.25 do 19.50 sati obavljena je pretraga stana na Novoj cesti 83 u Zagrebu koji koristi donedavni predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević, a u vlasništvu je njegove supruge. Na pretres je iz Remetinca doveden i sam Kovačević.

Točno u 18.24 sati u pratnji dvojice pravosudnih policajaca uveden je u peterokatnicu na Novoj cesti 83, gdje je na trećem katu obavljena pretraga. Nekoliko minuta ranije na pretragu je stigao i njegov branitelj, odvjetnik Ivo Farčić, pa je nakon toga Kovačević izveden iz marice u kojoj je prethodno bio više od pola sata.

Treći kat

Marica je bila parkirana kod kućnog broja 79, ali su pravosudni policajci s Kovačevićem napravili krug po Novoj cesti te parkirali kombi kod kolnog ulaza u zgradu, na pločnik, nakon čega je on izveden na pretragu. Što se točno tražilo nismo mogli doznati, ali pretražen je stan na trećoj etaži stambene zgrade.

- Znam da ima stan na trećem katu i da ima podstanare, nisam ga vidio sigurno 10 godina. Nisam ni vidio da dolazi po najamninu kod podstanara - rekao nam je jedan od Kovačevićevih susjeda koji je ušao u zgradu.

U 19.51 u dvorište zgrade ušla je marica pravosudne policije kako bi Kovačevića odvezla natrag u zatvor u Remetincu.

Pretraga je time nakon sat i pol okončana. Nakon svega novinarima se kratko obratio Kovačevićev odvjetnik Ivo Farčić.

- Ne mogu reći što su izuzeli policajci, to već ulazi u sam sadržaj, čak i da kažem da nisu ništa izuzeli. To je nešto što ne mogu komentirati. Obavili su jednu procesnu radnju i postupak ide normalno dalje. Naša pozicija nije ništa narušena ovom procesnom radnjom. Ja sam o ovoj pretrazi obaviješten telefonskim putem oko 17 sati. Pretrage se nikad unaprijed ne zakazuju i to uvijek bude iznenađenje za sve nas - rekao je odvjetnik Farčić nakon pretrage.

Rekao je da njegov branjenik nije iznio obranu u odnosu na proširenje istrage nakon što je u stanu u Adžijinoj 22 nađeno još oko 4,5 milijuna kuna i nakon što je ispitan suprug zamjenice županijskoga državnog odvjetnika.

- Kao i prvi put, osporit ćemo sve činjenične navode i dalje ćemo tvrditi da imamo pokriće za sav novac i svu imovinu, kao i za sve što je blokirano - rekao je Farčić.

Osim Dragana Kovačevića, na pretrazi je bila i njegova supruga koja je vlasnica stana površine od oko 100 četvornih metara koji gleda na Novu cestu.

Većina susjeda bila je iznenađena dolaskom pravosudne policije i istražitelja jer kažu da Kovačevića nikad nisu vidjeli da dolazi na njihovu adresu.

Kovačević je iz marice izišao odjeven u donji dio trenirke i imao je masku, a prilikom povratka nakon pretrage uveden je u kombi točno na kolnom ulazu u zgradu i nakon toga odvezen u Remetinec.

Nema novca

Kako smo doznali, u stanu nije nađena nikakva dokumentacija ili novac, a stan je neko vrijeme bio prazan i nije se iznajmljivao.

Navodno bi već u utorak policija mogla nastaviti s prikupljanjem nove dokumentacije vezane za istragu protiv Dragana Kovačevića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 13:04