StoryEditor
KRŠILI MJERE IZOLACIJE

POLICIJA OBJAVILA NOVE DETALJE O ZARAŽENOJ MALOLJETNOJ ZAGREPČANKI I NJENOM OCU Iako im je potvrđen koronavirus, svaki dan izlazili van i šetali psa

Ilustracija
 Nikola Vilic / Ilustracija / CROPIX

Zagrebački policajci prošlog su tjedna na području Novog Zagreba, u naselju Lanište, otkrili maloljetnicu koja krši mjere izolacije unatoč zarazi koronavirusom.

Kako navode, temeljem suradnje policije s građanima i provjeri na adresi, utvrdili su kako maloljetnica koja ima potvrđen virus Covid-19 uz određeno liječenje u kući, te njen 52-godišnji otac koji ima izrečenu mjeru Covid-19– samoizolacija, krše donesene mjere.

Unazad tjedan dana svakodnevno su izvodili psa u šetnju te je ona takvim ponašanjem svjesno dovela u opasnost od širenja i prenošenja zarazne bolesti ostale stanare i sugrađane. O svemu utvrđenom izvješteni su dežurni epidemiolog i sanitarni inspektor, priopćili su iz zagrebačke policije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju kaznena prijava protiv maloljetnice podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici, a 52-godišnjak će zbog kršenja mjera samoizolacije biti  sankcioniran od strane sanitarnog inspektora Državnog inspektorata, dodali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2020 23:19