UDAR NA NARKO-MILJE

POLICIJA OPTUŽUJE TV VODITELJAVelimir Bujanec je kokainomplaćao seksualne usluge

Bujanec je uhićen drugi put u zadnja dva dana, a snimljen je pet puta kako od dilera kupuje drogu
 Nina Đurđević/CROPIX

Velimir Bujanec (39), TV voditelj emisije “Bujica” na Mreži TV, uhićen je jučer u jutarnjim satima zbog kokaina drugi put u posljednja dva dana.

Zajedno s njim uhićena su još dvojica muškaraca koje policija povezuje s drogom pronađenom prije dva dana kod Bujanca: Velimir R., koji je prije nekoliko godina nastrijeljen u jednom oružanom obračunu u Zagrebu, te Davor G. protiv kojega se vodi postupak zbog krađa, a poznat je i po vezi s jednom starletom.

Po svemu sudeći, policija je već neko vrijeme držala pod mjerama posljednju dvojicu zbog sumnji da prodaju kokain, a Bujanec je kod njih dolazio kupiti drogu, i to najmanje 5 puta u proteklih nekoliko mjeseci.

Jednom je prema optužbama policije, kupio kokain u vrijednosti 5000 kuna za jednu rođendansku zabavu.

Bujancu određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

Dijelio, a nije prodavao

Prema neslužbenim informacijama, policija sumnjiči Bujanca da je kokain određenim ženskim osobama davao na uživanje i to u zamjenu za seksualne usluge a ne da ga je prodavao za novac. No u pitanju je zakonski gledano ista kvalifikacija pa će, za razliku od prije nekoliko dana, Bujanec sada kazneno odgovarati. Nije poznato kako se TV voditelj očitovao o ovim optužbama. Bujanec je najprije uhićen u petak navečer na Črnomercu nakon što je policiji dragovoljno predao paketić s gramom kokaina, a pušten je kad se u subotu ujutro na Prekršajnom sudu nagodio za kaznu od 1700 kuna izrazivši kajanje.

Odrekao se žalbe

“Velimir Bujanec izrazio je kajanje zbog posjedovanja navedene droge, a sud mu je izrekao kaznu od 1700 kuna i trošak postupka u iznosu od 300 kuna. Prava na žalbu odrekli su se i okrivljenik i tužitelj”, priopćila je za Jutarnji list predsjednica Odjela dežurne službe Prekršajnog suda, sutkinja Vanda Stracenski, koja je i presudila Bujancu.

Bujančev odvjetnik Zvonimir Hodak rekao je da se Bujanec pokajao. No poslije je Bujanec na portalima iznio drugu verziju. Napao je policiju tvrdeći da su mu podmetnuli drogu. Najavio je da će raskrinkati tko u hrvatskoj politici koristi kokain. Bujanec je također jednome portalu dao svoj test na drogu iz kojega proizlazi da je negativan na sve testirane droge među kojima i kokain.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:12