EPIDEMIJA

Policija pozvala strance na kratkotrajnom boravku da se jave radi evidentiranja

Ilustracija
 Emica Elvedji / CROPIX

Ravnateljstvo policije pozvalo je u ponedjeljak sve strance na kratkotrajnom boravku u Hrvatskoj da se jave policiji radi evidentiranja, dodajući da se prema njima zbog epidemije koronavirusa neće poduzimati nikakve mjere propisane Zakonom o strancima.

Budući da zbog trenutne situacije određeni broj stranaca na kratkotrajnom boravku nije u mogućnosti iz objektivnih razloga napustiti Hrvatsku u roku propisanom Zakoniku o schengenskim granicama policija je, u skladu s preporukama epidemiologa, pozvala sve strane državljane da dostave svoje podatke u svrhu evidentiranja.

''Upućujemo sve strane državljane koji su se našli u takvoj situaciju da u svrhu evidentiranja, prvenstveno putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na broj koji se nalazi na web stranici nadležne policijske uprave, dostave svoje podatke, a kako bi se izbjegli mogući problemi na graničnom prijelazu prilikom napuštanja Republike Hrvatske'', priopćilo je Ravnateljstvo policije.

U ravnateljstvu su uputili strane državljane da ne dolaze osobno u policijske postaje ili uprave, već samo u onim slučajevima kada ih službena osoba pozove putem telefona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. siječanj 2022 07:26