OBJAVIO RAVNATELJ

Policija privela Pernara, došao je pred splitske osnovce: ‘Samo sam želio pričati o rezanju pimpe**...‘

Pernar je na turneji obilaska splitskih škola

Ravnatelj OŠ Bol nije dozvolio Pernaru da kontaktira s djecom

 Cropix/

NOVO 13:45 Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar je uhićen, saznaje Slobodna Dalmacija iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Njega je splitska policija uhitila i privela u službene prostorije nešto iza 13 sati. U tijeku je kriminalistička obrada nakon što je Pernar u utorak, u Splitu priredio svojevrsni performance zajedno s učenicima Prometne škole, a nešto slično je danas pokušao i ispred OŠ Bol, međutim tu ga je policija "pokupila".

image
Tom Dubravec/cropix/

Kako doznaje Slobodna, protiv njega će biti podnesene dvije prijave i to ona zbog prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju i prekršaja iz Zakona protiv javnog reda i mira.

image

Učenici čekaju Pernara

Slobodna Dalmacija/

Ivan Pernar je na turneji obilaska splitskih škola. I tek se zahuktava, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što je jučer obišao Prometnu - gdje je učenicima dijelio novčanice za teški fizički rad - jutros se pojavio pred vratima Osnovne škole Bol. Doduše, nije ušao u samo dvorište, već je pristojno vrebao djecu s prilaza na kojem stepenište dodiruje ulicu.

Načuvši da im Pernar stiže u goste, ravnatelj Davor Bučević se spustio pred ustanovu da mu priredi doček. Paralelno, u strahu od odraslog čovjeka koji najavljuje da želi mališanima opisivati "rezanje pimpeka", ravnatelj je naredio opću blokadu škole, pri čemu su učenici ostali zabarikadirani u učionicama.

Bučević je vani zatekao Pernara s još dva odrasla muškarca, jednako (ne)sumnjiva izgleda. Kažu, zajedno su čekali djecu, očito dijelivši ex-političarev entuzijazam za najmlađu dob.

- Odmah me počeo snimati. Ja sam se predstavio i pitao koji je povod njegova dolaska. Odgovorio je kako je htio s djecom razgovarati "oko ovoga što se u Americi događa sada, a sigurno će se za pet godina događati u Hrvatskoj". Pošto nisam znao o čemu se radi, kazao mi je da je u pitanju snimanje samoozljeđivanja vlastitih spolovila i objavljivanje toga na društvenim mrežama. Zanimalo ga je što ja mislim o tome. Rekao sam da prvi put čujem za to i upozorio ga da on nema što našu djecu uznemiravati s tim temama. Pogotovo ako će to biti u svrhu njegove predizborne kampanje.

Ravnatelj je istaknuo da je Pernar bio pristojan i da je razgovor protekao u ugodnom tonu.

- Zahvalio mi je na kulturnom razgovoru i dobacio da će on svakako doći opet sutra, u 13 sati. Dakle, po završetku nastave, kada može hvatati djecu oko škole, dok idu doma. Mi smo o svemu upozorili naša učenike, a tijekom dana ćemo o svemu izvijestiti i roditelje. Oni će, pretpostavljam, porazgovarati s djecom i uputiti ih da ne ulaze ni u kakve rasprave s njim.

Na pitanje Pernar stigao baš pred školu Bol, Bučević kaže kako mu rekao da je čuo kako je to dobra škola.

- Meni je to bilo drago čuti. Dodao je i da mu je sljedeća stanica Pomorska, u 13 sati. Gledajte, demokracija je demokracija. Ali sad to ulaženje u prostor škola... Na što bi to ličilo da sad svi ti političari krenu dolaziti ovdje, pitati djecu o svim stvarima koje njima padnu napamet?

Dok je trajao ovaj obavještajni razgovor, neki učenici su virili kroz prozore. "Vidite kako oni mene vole!", ravnatelju je ushićeno dobacio Pernar.

Škola je o svemu obavijestila i policiju, čiji službenici su i stigli na mjesto događaja. Doduše, nakon što je živozidaš otišao.

Kako je i najavio, Pernar se u 13 sati pojavio i ispred Pomorske škole.

Prije njega stigla je i policija i to na poziv ravnatelja Dragana Pavelina, koji ga je spreman čekao pred školskom zgradom. Tamo se okupilo stotinjak učenika.

- Svojim učenicima savjetujem da se tu ne zadržavaju, ali vidim da su se okupili i neki iz drugih škola, a nad njima baš i nemam neki utjecaj - kazao je Slobodnoj Dalmaciji Pavelin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:48