PODNIJELI PRIJAVU

Policija reagirala zbog jurnjave Nevere, oglasio se i Rimac: ‘Vozač se sam javio policiji, a ja se ispričavam‘

Općinskom sudu u Dubrovniku bit će podnesen optužni prijedlog, poručuju iz PU dobrovačko-neretvanske
Vozač Rimčeve Nevere
 Screenshot

Dubrovačko-neretvanska policija oglasila se o snimci jurnjave Rimčeve Nevere koja se od jutros dijeli društvenim mrežama.

U priopćenju kažu da će protiv vozača, koji je na magistrali gdje je ograničenje 90 km/h vozio 232 kn/h, biti podnese optužni prijedlog. Napominju i kako im nije bila prijavljena testna vožnja automobilom po tom predjelu državne ceste D-8.

"Vezano za objavljeni video koji prikazuje vožnju automobilom po magistralnoj cesti brzinom od 232 km/h, obavještavamo vas da je proveden postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti te je utvrđeno da se radi o prometnici državne ceste D-8 na predjelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, odnosno da je vozilom upravljao brzinom od 232 km/h na predjelu gdje je ograničenje brzine 90 km/h zbog čega će protiv njega nadležnom Općinskom sudu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Napominjemo da Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj nije prijavljena testna vožnja automobilom po prometnicama u nadležnosti ove Policijske uprave", poručuju iz policije.

Na svom je Facebooku reagirao i Mate Rimac koji piše kako je šteta da je vijest o jurnjavi dala negativan kontekst nakon premijere auta.

"Željeli smo skupiti veliki broj internacionalnih kupaca, suradnika i distributera u Hrvatskoj (a gdje bolje nego u Dubrovniku). Preko 80 ih dolazi unatoč COVID restrikcijama iz svih krajeva svijeta (USA, Japan, UK, razne EU zemlje...). Tu će dobiti prezentaciju auta i priliku da ga probaju u realnim uvjetima na cesti. Naravno, pune performanse će isprobati drugom prilikom na stazi, kao sto su i novinari prošli tjedan.

Naš stav je jasan: svim kupcima, gostima i zaposlenicima dajemo do znanja da se vožnja odvija na javnoj prometnici i da se moraju pridržavati zakona.

Vozač iz videa se sam javio policiji. Policija je došla i obavila razgovor i bit će kažnjen kao što bi svatko drugi bio kažnjen u ovoj situaciji. Za druge vožnje ćemo bolje paziti i nadzirati. Ja se ispričavam na neugodnosti.

A sad možemo biti bar malo ponosni da ljudi iz cijelog svijeta dolaze u Hrvatsku, naručiti najsnažniji auto u povijesti - razvijen i proizveden u Hrvatskoj", napisao je Rimac.

Na snimci koja je prvo objavljena na Redditu vidi se kako Rimčeva Nevera magistralom u blizini Dubrovnika juri više od 230km/h. Osoba koja vozi automobil odjevena je u jaknu s oznakom Rimac Automobila, no zasad nije poznato tko sjedi za volanom.

Iz Rimac Automobila ranije su za Jutarnji rekli kako su tek sada vidjeli snimku te da će istražiti o čemu se radi. - Zalažemo se za poštivanje propisa i to je svima komunicirano, kažu iz Rimca.

- Svim gostima komunicirano je da se prilikom vožnje na javnoj cesti moraju poštivati prometna pravila. Bez iznimke. Imaju priliku probati automobil na javnoj cesti i u prometu kako bi testirali ponašanje auta u svakodnevnim situacijama, dok se testiranje viših brzina radi na za to predviđenim stazama i pistama, dodaju iz kompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:49