MUČAN INCIDENT

Policija reagirala zbog prijetnji antivaksera bjelovarskoj liječnici: ‘Počinjeni su prekršaji‘

U tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja počinitelja, kao i svih činjenica prekršaja, priopćili su

prosvjednici su trčali za liječnicom u Bjelovaru

 Screenshot/FACEBOOK

Hrvatska liječnička komora prošli je tjedan zatražila od Ministarstva unutarnjih poslova informaciju o postupanju MUP-a spram pojedinaca koji su na prosvjedu u Bjelovaru vrijeđali i prijetili jednoj liječnici. Iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske odgovorili su na upit N1 televizije o tom slučaju.

“Prosvjed koji je održan 9. prosinca ispred Županijskog zavoda za javno zdravstvo u Bjelovaru nije bio prijavljen, policija je dobila dojavu građana da se na tom mjestu događa prosvjed te su policijski službenici izašli na mjesto događaja kako bi osigurali da ne dođe do narušavanja javnog reda i mira te počinjenja drugih prekršaja i kaznenih djela.

Policija je prilikom navedene intervencije utvrdila osnovane sumnje da su počinjeni prekršaji Zakona o javnom okupljanju i Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira.

U tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja počinitelja, kao i svih činjenica prekršaja. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, policija će zbog počinjenih prekršaja podnijeti optužni prijedlog protiv počinitelja nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

U vezi s prosvjedom bilo je i mnogo komentara na društvenim mrežama. U vezi s jednim komentarom provodi se kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje na štetu liječnice navedenog Zavoda”, rekli su iz bjelovarske policije za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2022 14:39