NAKNADNO OČITOVANJE

Policija se konačno oglasila o nesreći HDZ-ovog župana Dekanića i potvrdila da je bio suvozač

Nesreća se, poručili su iz PU vukovarsko-srijemske, dogodila u nedjelju, 17. travnja u 0,45 sati u Cerni, a dojava o nesreći došla im je 11 minuta poslije, dakle u 0,56 sati

Damir Dekanić

 Vlado Kos/Cropix

Policija se ipak naknadno očitovala i u utorak potvrdila kako je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, ne navodeći njegovo ime, bio suvozač u trenutku kada je njegov službeni automobil na Uskrs sletio s kolnika u Cerni i oštetio parkirano vozilo. Nesreća se, poručili su iz PU vukovarsko-srijemske, dogodila u nedjelju, 17. travnja u 0,45 sati u Cerni, a dojava o nesreći došla im je 11 minuta poslije, dakle u 0,56 sati.

- Prikupljenim obavijestima na mjestu događaja te provedenim očevidom utvrđeno je da je 37-godišnjak oko 0,45 sati, u Cerni, Ulica braće Radić, upravljao osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka u vlasništvu jedinice područne (regionalne) samouprave te se kretao zapadnom kolničkom trakom iz smjera Andrijaševaca u smjeru juga.

Dolaskom do kućnog broja 36, vozač se nije kretao sredinom kolničke trake već je prešao na lijevu stranu kolnika gdje je na travnatoj površini prvo udario u ukrasno cvijeće, a potom, na kućnom broju 34 udario u parkirani osobni automobil županjskih registracijskih oznaka u vlasništvu 46-godišnjakinje.

U opisanoj prometnoj nesreći sudjelovao je 37-godišnjak kao vozač te 52-godišnjak kao suvozač te nijedan od njih nije zatražio liječničku pomoć. Tijekom provođenja očevida svi sudionici su podvrgnuti alkotestiranju te kod 37-godišnjaka nije utvrđena prisutnost alkohola u krvi, dok je kod suvozača utvrđena prisutnost alkohola od 1,44 g/kg, naveli su iz policije, koja je protiv 37-godišnjaka podnijela prekršajnu prijavu.

Podsjetimo, iz Ureda župana u utorak su poslali priopćenje u kojem su naveli da je Dekanić bio suvozač, a da je vozilom upravljao izvjesni K. B., za kojega se zna da nije zaposlenik Vukovarsko-srijemske županije, pa se postavlja i pitanje kako je župan smio dati vozilo na upravljanje neovlaštenoj osobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. srpanj 2022 00:00