SUCI NA ZABAVI

Policija se konačno oglasila o tulumu u Kerumovoj konobi: Svim sudionicima slijede sankcije

Događaj je na poziv bivšeg Hajdukova nogometaša Ivice Mornara organiziran 23. siječnja, a prisutni su bili i utjecajni suci iz Splita
Miho Mratović (L-G); Silvio Čović (L-D); prizor sa snimke tuluma u konobi Pršut (S); Bruno Klein (D-G); Dinko Mešin (D-D)
 Joško Šupić, Duje Klarić, Ivo Ravlić, Ante Čizmić/cropix

U odnosu na javno objavljenu snimku sačinjenu u ugostiteljskom objektu na području Kaštela, dovršeno je istraživanje događaja, te je utvrđeno kako su sudionici ostvarili obilježja prekršaja, javljaju iz PU Splitsko-dalmatinske o nedavnom tulumu u konobi 'Pršut' u vlasništvu Željka Keruma, a na kojem se našlo više splitskih sudaca.

- Iz prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica utvrđeno je postojanje sumnje da osobe koje su 23. siječnja boravile u ugostiteljskom objektu nisu nosile zaštitne maske čime su ostvarile obilježja prekršaja iz članka 47 st.2. točka 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti radi čega će jedanaest osoba biti prekršajno sankcionirano sukladno Prekršajnom zakonu.

Iz provedenog dokaznog postupka utvrđeno je da je 47-godišnjak, također, ostvario obilježja prekršaja iz čl. 47. st. 2. toč. 11. jer je organizirao privatno okupljanje, te će radi toga biti prekršajno sankcioniran.

Također, utvrđeno je postojanje sumnje da su tijekom navedenog događaja ostvarena obilježja prekršaja iz članka čl. 47 st.2.t 11. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, odnosno nije poštivana zabrana ili ograničenje privatnih okupljanja radi čega će 61-godišnjak, kao odgovora osoba u pravnoj osobi i pravna osoba u sklopu koje posluje ugostiteljski objekt biti prekršajno sankcionirani.

Državnom inspektoratu biti će upućeno izvješće, a o utvrđenim činjenicama uputit će i obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, navode u splitskoj policiji.

Kao što je poznato, na Kerumovom tulumu čija je snimka osvanula na internetu bila su petorica utjecajnih splitskih sudaca, među kojima i predsjednici dvaju sudova. Riječ je o Bruni Kleinu, predsjedniku Županijskog suda u Splitu, Silviju Čoviću, predsjedniku Upravnog suda u Splitu, Dinku Mešinu, glasnogovorniku Županijskog suda u Splitu, Mihi Mratoviću, sucu Županijskog suda i Tomislavu Zlodri, sucu Općinskog suda u Splitu.

Osim sudaca i domaćina, tu je bio i Ivica Mornar, bivši Hajdukov nogometaš, koji je slavio rođendan te još nekoliko uzvanika.

Iz priopćenja se može zaključiti da je upravo Mornar 47-godišnjak koji će kao organizator okupljanja biti prekršajno sankcioniran, dok je 61-godišnjak Željko Kerum, kojemu slijedi prijava za prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:09