SPORNA USKRSNA MISA

POLICIJA SE OGLASILA O KAOSU U CRKVI DON JOSIPA DELAŠA Svećenik zaradio prekršajnu, a trojac koji je napao novinarku i snimateljicu kaznene prijave

 CROPIX

Iz PU splitsko-dalmatinske danas su se očitovali o jučerašnjem okupljanju u crkvi na Sirobuji, a koje je bilo protivno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, javlja Slobodna Dalmacija.

Kažu da sve prikupljene relevantne informacije upućene Državnom inspektoratu, Stožeru civilne zaštite splitsko-dalmatinske županije i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

U vezi okolnosti napada na 42-godišnju novinarku (Živanu Šušak Živković op.a) u crkvi i potom narušavanja javnog reda i sprječavanja novinara u obavljanju javne djelatnosti provedeno je kriminalističko istraživanje nad četiri osobe i to 53-godišnjakom, 23-godišnjakom, 21-godišnjakom i 70-godišnjakom - stoji u priopćenju.

Za kazneno djelo „Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi“ kojim je oštećena 42-godišnja novinarka, sumnjiče se 53-godišnjak i 21-godišnjak koji se sumnjiči još i za kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari. Oštećenoj 42-godišnjakinji je utvrđena lakša tjelesna ozljeda.

U vezi počinjenja istog kaznenog djela „Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi“ na štetu 38-godišnje (Ivane Sivro op.a) snimateljice televizije sumnjiči se 23-godišnjak. Protiv spomenute trojice podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nadalje, u vezi počinjenog prekršaja narušavanja javnog reda i mira na štetu okupljenih građana sumnjiči se 70-godišnji župnik protiv kojeg će biti podnijet Optužni prijedlog sukladno čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:32