NEMANJA SAVANOVIĆ

Policija se oglasila o pritvaranju vijećnika Suverenista: ‘Mi ne pratimo rad Gradskog vijeća‘

Dio medija je jučer prenio izjavu čelnika jedne političke stranke u kojoj proziva policiju za zloupotrebljavanje svojih ovlasti u tuđu korist

Nemanja Savanović

 Facebook

Nemanja Savanović, vijećnik Hrvatskih suverenista u vukovarskom Gradskom vijeću, završio je prošlog tjedna u pritvoru zbog sumnje da je sudjelovao u tučnjavi 13. studenog u Ivankovu. Kako je zbog Savanovićevog izostanka sa sjednice Gradskog vijeća vladajuća koalicija ostala bez većine, u medijskom su se prostoru pojavile optužbe da je policija zloupotrijebila svoje ovlasti u tuđu korist.

No, jutros su se oglasili iz PU vukovarsko-srijemske i odlučno demantirali takve optužbe. Priopćenje policije prenosimo u cijelosti.

- Policijska uprava vukovarsko-srijemska je 24. prosinca 2021. godine na svojim internetskim stranicama te svojim medijima poslala priopćenje o događaju koji se dogodio 13. studenog 2021. godine, kada je pet muškaraca u dvorištu ugostiteljskog objekta u Ivankovu fizički napala tri 18-godišnjaka, a koji su zbog toga tjelesno ozlijeđeni.

Policijski službenici su odmah po prijavi tog događaja poduzeli izvide kako bi utvrdili sve okolnosti tog događaja , a očevid je ukazao da su počinitelji napustili mjesto događaja i ozlijeđene mladiće.

U pogledu tog događaja smo proveli opsežno i složeno kriminalističko istraživanje temeljem čega smo razotkrili počinitelje tog kaznenog djela, nakon čega smo te osobe kazneno prijavili.

Dio medija je jučer, 27. prosinca, prenio izjavu čelnika jedne političke stranke u kojoj proziva policiju za zloupotrebljavanje svojih ovlasti u tuđu korist, pravo ili mogućnost te da je time upravljala postupkom u tom događaju.

Kategorički opovrgavamo takve navode jer je cjelokupan događaj s kriminalističkog aspekta bio složen, a svojim angažmanom smo naposljetku pozitivno odgovorili tom izazovu.

Počinitelji su nakon provedenih opsežnih istražnih i drugih izvidnih mjera privedeni i ispitani te je naše postupanje provedeno u skladu sa prikupljenim dokaznim i drugim relevantnim činjenicama, kako bi rasvijetlili taj događaj.

Policijska uprava ne prati niti upravlja Gradskim vijećem Vukovara, a također niti pojedine vijećnike Vukovara. Naposljetku, postupak koji smo proveli je primijenjen isključivo u skladu sa načelima i probitcima kaznenog postupka te nije u korelaciji sa Gradskim vijećem Vukovara niti njegovih vijećnika.

Završno, ističemo da je postupak u ovom događaju poštivan prema svim pravilima te da smo postupanjem i u ovom događaju prema svim sudionicima primijenili nedvojbene i transparentne mjere i radnje te da njihove druge osobne ili pripadne okolnosti nisu utjecale, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:18