‘PALI‘ DILERI

Policija u kući kod Omiša pronašla šest kg marihuane, a kod 30-godišnjaka u Konavlima amfetamin i 85.000 kuna

Kod 24-godišnjaka na splitskom području također je zaplijenjeno 177 grama amfetamina, 12 grama kokaina i 80 grama marihuane

Droga zaplijenjena kod 24-godišnjaka na splitskom području

 PU splitsko-dalmatinska

Policija je u kući kod Omiša pronašla i oduzela šest kilograma marihuane i 16 stabljika te ilegalne biljke tijekom kriminalističkog istraživanja nad 24-godišnjakom kojega sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet droga, priopćeno je u srijedu iz splitske policije.

Policija je izvijestila da je marihuana pronađena u pretrazi kuće koju osumnjičeni 24-godišnjak koristi na širem omiškom području. Dodaju kako protiv 24-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave.

U drugom slučaju policija je na splitskom području, također od 24-godišnjaka, zaplijenila 177 grama amfetamina, 12 grama kokaina, 80 grama marihuane i digitalnu vagu za precizno mjerenje.

I on je kazneno prijavljen te predan pritvorskom nadzorniku.

A više od 700 grama amfetamina, manja količina marihuane, digitalna vaga, gotovo 85 tisuća kuna u raznim valutama te spremnik pištoljskog streljiva pronađeni su pretragom obiteljske kuće na Zvekovici u Konavlima kod 30-godišnjaka, izvijestila je u srijedu dubrovačko-neretvanska policija.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 30-godišnjak drogu nabavio i držao radi dalje prodaje, a pronađen novac potječe od prodaje droge. Također je utvrđeno da je osumnjičeni u listopadu dao amfetamin 32-godišnjaku na trošenje u svojoj kući.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama te omogućavanja trošenja droga osumnjičeni je pritvoren uz kaznenu prijavu.

Osumnjičeni 30-godišnjak od ranije je poznat policiji, budući da je zadnjih nekoliko godina više puta kazneno prijavljivan za zlouporabu droga, a posljednji put u veljači ove godine.

Tad mu je pretragom pronađeno 212 grama marihuane, više od 800 grama speeda, kilogram duhana, digitalna vaga, automatska puška s pripadajućim spremnikom i devet komada streljiva, dvije bombe, šest spremnika za automatsku pušku, dvije kartonske kutije s 32 komada streljiva, više dijelova za automatske puške, 17 metaka, zračna puška i novac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:51