ZBOG COVID MJERA

Policija u Puli privela ženu (61) jer je slala prijeteće poruke članovima Stožera i premijeru: ‘Ubit ću vas!‘

Osumnjičena je uputila ozbiljnu prijetnju ubojstvom članovima nacionalnog stožera i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske
 Dragan Matic/CROPIX

Pulska policija privela je 61- godišnjakinju iz Pule koja je SMS porukama prijetila smrću članovima nacionalnog Stožera civilne zaštite i predsjedniku Vlade, a sudac istrage je osumnjičenoj nakon ispitivanja odredio istražni zatvor, izvijestila je u petak navečer PU istarska.

Kako se doznaje, Puljanki, za koju je policija kriminalističkim istraživanjem utvrdila sumnju da je počinila četiri kaznena djela prijetnje, sudac istrage je nakon ispitivanja odredio istražni zatvor u trajanju 30 dana. Policijski su službenici utvrdili da je 61-godišnjakinja 17. studenog uputila prijeteću SMS poruku na broj mobitela jednog člana Stožera civilne zaštite RH.

Neslužbeno se doznaje da je to članica Stožera i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" dr. Alemka Markotić, a na njezin mobitel su upućene i ostale prijeteće poruke za druge članove Stožera i premijera.

Naime, tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je osim prijeteće poruke 17. studenoga osumnjičena Puljanka nezadovoljna odlukama nacionalnog Stožera civilne zaštite od 1. listopada do 5. studenoga poslala tri poruke koje su, prema navodima policije "kod članova stožera izazvale veliku uznemirenost i strah za njihovu osobnu sigurnost".

Osumnjičena je u popodnevnim satima privedena u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, uz kaznenu prijavu koja se podnosi nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. veljača 2024 10:35