PRAVAŠI NA TRGU

POLICIJA U PUNOJ PRIPRAVNOSTI U Zagrebu danas dva neprijavljena prosvjeda

Zagreb, 210215.Ilica.Pokret Occupy Croatia organizirao je prosvjedni mars pod nazivom "Stop teroru satorasa". Prosvjedni mars zapoceo je na Trgu bana Josipa Jelacica a nastavio se setnjom do Savske 66 gdje branitelji prosvjeduju vise od cetiri mjeseca.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Skupina građana okupljenih u inicijativu Ujedinjeni protiv fašizma, danas će na Trgu bana Jelačića, kod Manduševca, održati skup “Protiv snaga mržnje, za Hrvatsku tolerancije i solidarnosti”, motiviran najavljenim postrojavanjem stranačke vojske radikalne pravaške stranke A-HSP.

Iako je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zabranio održavanje postrojavanja “domoljuba”, stranka je ipak najavila da će u podne biti na Trgu, pa je inicijativa odlučila u isto vrijeme održati protuprosvjed.

“Ponovno smo svjedoci buđenja ekstremnog nacionalizma, čiji glasnogovornici rade sve kako bi kao mjeru domoljublja nametnuli svoje nakaradne vrijednosti. Ohrabreni retorikom mržnje i podjela, koja je uslijed beskrupulozne političke borbe za vlast sve prisutnija u javnom prostoru, oni nam kao uzore pokušavaju nametnuti ratne zločince i najmračnije figure hrvatske povijesti, kao domoljubne vrijednosti nude netrpeljivost prema sugrađanima drugih vjera i nacija”, napisali su u pozivu na skup. Tvrde kako se govor mržnje propušta u informativne emisije.

- Crne vojske na Trgu bana Jelačića neće se postrojovati - zaključuje inicijativa u pozivu na prosvjed.

U zagrebačkoj policiji rekli su nam kako do jučer nisu zaprimili zahtjev za održavanjem protuprosvjeda na Trgu, što znači da je 24-satni zakonski rok za podnošenje prijave istekao. Dođe li do oba najavljena okupljanja, bit će to dva protuzakonita skupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 23:51