ZARADILI PRIJAVE

Policija u zadarskoj šumi prekinula ilegalni parti: Organizator upad naplaćivao 15 eura, pronađena droga...

Policija je pronašla i izuzela manje količine heroina u paketićima, tablete ecstasy, MDMA te marihuanu

Ilustrativna fotografija

 Luka Gerlanc/Cropix/Cropix

Zadarska policija prijavila je organizatora neprijavljenog javnog okupljanja noćas na predjelu Musaptana, gdje je zatečeno 70-tak osoba na zabavi elektronske glazbe te manje količine različite vrste droge, a organizatori su nezakonito naplaćivali ulaz i prodavali piće bez računa.

Na temelju saznanja o održavanju noćne zabave elektronske glazbe na području park šume kod Zadra, policija je u suradnji s nadležnim institucijama noćas na predjelu Musapstana zatekla oko 70 osoba. Okupljanju prethodno nije prijavljeno policiji, sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju, priopćeno je u nedjelju iz zadarske Policijske uprave. Policija je utvrdila identitet 39-godišnjeg organizatora, koji javno okupljanje nije prijavio nadležnoj policijskoj postaji i bez da je poduzeo mjere osiguranja reda i mira.

Također je utvrđeno kako su posjetiteljima na ulazu naplaćene ulaznice u iznosu od 15 eura bez izdavanja računa, a sudionicima se prodavalo razno pića, također bez izdavanja računa za uslugu.

Tijekom nadzora, policija je kod 39-godišnjeg organizatora te kod dvije osobe u dobi od 48 i 39 godina, pronašla i oduzela ukupno oko 3,1 grama ecstasy te oko 1,4 grama amfetamina. Također, policijski službenici su na prostoru gdje se održavalo javno okupljanje pronašli i izuzeli manje količine heroina u paketićima, tablete ecstasy, MDMA, te marihuanu.

Zbog prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju te Zakona o zlouporabi opojnih droga, policija će protiv 39-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu u Zadru, dok su dvije osobe u dobi od 48 i 39 godina prekršajno sankcionirane zbog prekršaja iz Zakona o zlouporabi opojnih droga.

O svim postupanjima te prikupljenim saznanjima policija će dostaviti izvješće nadležnim institucijama radi poduzimanja potrebitih mjera, dok će nadležne službe koje su sudjelovale s policijskim službenicima u nadzoru prema prekršiteljima, poduzeti odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti.

Policija nastavlja s utvrđivanjem svih drugih činjenica koje su u njenoj nadležnosti, priopćila je zadarska PU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:11