LAŽAN NOVAC NA BANIJI

Policija uhitila dvojicu koji su u promet namjerno stavljali krivotvorene novčanice eura

Otkriveno je kako je 28-godišnjak po početka uvođenja eura pa sve do 8. ožujka na području Siska i Petrinje pribavio lažne eure

Ilustrativna fotografija

 Vlado Kos/CROPIX

Da je uporni varalica, pokazao je to 28-godišnji muškarac s područja Banovine, zahvaljujući kome je tim potresom pogođenim dijelovima zemlje kolao lažan novac. Uz njega su na kraju lisice na ruke stavljene 24-godišnjaku te 26-godišnjaku, a tereti ih se za krivotvorenje i novca te krivotvorenje isprave.

Sisačka policija otkrila je da je 28-godišnjak po početka uvođenja eura pa sve do 8. ožujka pribavio na području Siska i Petrinje lažne eure i to s jednim ciljem - staviti u opticaj 80 novčanica u apoenu od 50 eura. Pa su tako kriminalisti otkrili da je krivotvorenom novčanicom platio 24-godišnjaku uslugu prijevoza, a taj vozač potom je tu novčanicu dao 26-godišnjem prijatelju koji ju je dalje stavio u promet unatoč tome što su znali da je novac krivotvoren.

Domišljatosti tu nije kraj jer si je poduzetni 28-godišnjak odlučio nabaviti i vozačku dozvolu, iako vozački ispit nije položio.

- Osumnjičeni 28-godišnjak je zbog počinjenih kaznenih djela krivotvorenje novca i krivotvorenje isprave uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku dok protiv 26-godišnjaka i 24-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenje novca - kažu iz PU sisačko-moslavačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:52