ODVOJENI SLUČAJEVI

Policija uhitila Poljaka, Slovenca i Srbina zbog krijumčarenja migranata

Policija uhitila tri osobe zbog krijumčarenja migranata

Policija/Ilustracija

 Niksa Stipaničev/ilustracija/cropix/

Policija je na karlovačkom području u tri odvojena slučaja uhitila poljskog, slovenskog i srpskog državljanina zbog pokušaja krijumčarenja više stranih državljana.

Trojicu muškaraca uhitili su između četvrtka i subote na području Rakovice i Netretića policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija, izvijestila je u nedjelju karlovačka policija.

Osumnjičeni su zaustavljeni u osobnom vozilu slovenskih oznaka, teretnom vozilu splitskih oznaka te teretnom vozilu poljskih oznaka u kojima je bilo više stranih državljana koji su na nezakonit način ušli u Hrvatsku.

Nakon kriminalističkih istraživanja kazneno su prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Dvojica su pritom prekršila i Zakon o sigurnosti na cestama jer su u vozilu prevozili više osoba nego što je upisano u prometnoj dozvoli.

Policija navodi da je prema stranim državljanima pronađenima u vozilima postupila sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:46