STRAVIČAN POVOD

POLICIJA UPALA U ŠKOLU Bivšu curu ucjenjivao golim slikama,novac joj skupljale i prijateljice

Policija je obavila razgovore s nekoliko učenika osnovne škole i pregledavala mobitele zbog fotografija nage učenice
Gornji Hrascani, 180912.Sukob oko dolaska romske djece u podrucnu skolu u Gornjim Hrascanima. Danas je ponovno doslo do sukoba kada su romska djeca stigla na predskolsku nastavu u skolu. Cetrdesetak ucenika romske nacionalnosti zbog malog kapaciteta skole u Macincima premjestena su u podrucnu skolu u Gornjim Hrascanima.Na fotografiji: policija ispred skole.Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Djelatnici policije upali su jučer u jednu Osnovnu školu na području Karlovačke županije i obavili obavijesne razgovore s nekoliko učenika i njihovih roditelja, a nekolicini osnovaca pregledali su mobitele.

Povod za policijsko postupanje je nevjerojatan, istodobno stravičan, a doznali smo ga od roditelja čije dijete pohađa razred u kojem se sve dogodilo.

- Curica, učenica viših razreda, bila je ‘u vezi’ s nešto starijim dječakom. Fotografirala se i slala mu svoje nage fotografije. Nakon nekog vremena, prekinuli su s ‘hodanjem’. On je na brutalan način odlučio iskoristiti fotografije jadne djevojčice pa ju je počeo ucjenjivati. Tražio je da mu da novac u zamjenu za šutnju. Ako to ne prihvati, rekao joj je, fotografije će pokazati njezinim roditeljima i objaviti ih na društvenoj mreži. Prestrašena djevojčica odlučila mu je dati novac, i to ne samo ona. Strahotu koja joj se događa povjerila je prijateljicama pa su joj one odlučile pomoći tako što su i one počele skupljati novac - rekla nam je majka jedne učenice.

Iz izvora u školi doznajemo da su jučer tijekom dana u školu došle dvije policajke u uniformi i jedan policajac u civilnoj odjeći. Također, došli su roditelji četiriju djevojčica iz spornog razreda i svi zajedno su otišli na razgovor k školskoj pedagoginji. Nije poznato tko je o događaju izvijestio policiju, a navodno je spriječena objava, odnosno daljnja zloporaba spornih fotografija.

Ravnatelj škole nije želio komentirati slučaj. Potvrdio je da je u školu došla policija, ali je na svako naše postavljeno pitanje odgovorio: “Ne znam”, pa tako i na pitanje je li on pozvao policiju.

Iz PU karlovačke je potvrđeno da su imali postupanje u jednoj odgojno-obrazovnoj ustanovi na području koje pokrivaju.

Zanimljivo je da je ta škola postala poznata u javnosti prošle godine nakon što je ravnatelj odlučio oduzeti mobitel učenicima koje tijekom nastave zatekne s uređajem sve do završetka školske godine. Rekao je da to radi zbog djece, što roditelji i nisu baš najbolje prihvatili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 06:06