OPREZ!

Policija upozorava na novu prevaru s lažnim SMS-ovima: ‘Pazite kod dostave paketa, već je troje ljudi nasjelo!‘

Nakon što bi unijeli podatke bankovnih kartica s računa im je skinut novac pa policija provodi kriminalističko istraživanje kako bi rasvijetlila slučaj

Lažni SMS

 Screenshot Hrvatska Pošta/

Splitska policija građane upozorava da ne odgovaraju na SMS poruku za dostavu paketa koja ima poveznicu na druge internet stranice jer mogu ostati bez novca što se nedavno dogodilo trima osobama.

U policiji kažu da su im u utorak prijavljena tri slučaja u kojima su građani dan ranije na mobitel dobili SMS poruku koja je sadržavala poveznicu na krivotvorenu internet stranicu, u kojoj bi se pojavio nalog za plaćanje nastalih troškova dostave.

Nakon što bi unijeli podatke bankovnih kartica s računa im je skinut novac pa policija provodi kriminalističko istraživanje kako bi rasvijetlila slučaj.

"Upozoravamo građane da ukoliko zaprime ovakve SMS poruke, koje sadržavaju poveznicu na druge internet strance, a u kojima se pod krinkom plaćanja troškova poštarine od nekoliko eura ili centi za dostavu paketa traži da upišu svoje podatke s kartice, budu oprezni, da ne upisuju podataka s kreditne kartice, stranicu zatvore i izbrišu SMS, kažu u splitskoj policiji.

Podsjećaju da su u cilju informiranja građana i prevencije pokrenula je preventivnu kampanju pod nazivom "SafetyNet-Bitka za sigurnost".

Podsjećaju da se na internetskoj stranici Policijske uprave splitsko-dalmatinske mogu doznati sve informacije o raznim vrstama računalnih prijevara.

U želji da informacije budu dostupne što većem broju građana na plakatima te preventive akcije nalazi se i QR code koji omogućava da se jednostavno, jednim klikom, dobiju sve informacije o vrstama prevara i načinu zaštite, upozoravaju u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 03:39